Ontruimingsbedrijf nodig?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming » Ontruimingsbedrijf

Ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf neemt de vervelende taak over die voor u ligt na een verhuizing, overlijden of faillissement van uw bedrijf: het ontruimen van de woning of bedrijfsruimte. Een woning of bedrijf ontruimen is zwaar werk en vaak ook een emotionele klus.

Op deze pagina leest u dat een ontruimingsbedrijf u veel werk uit handen neemt, en dat op een respectvolle en zorgvuldige manier. U vindt informatie over verschillende soorten ontruimingen en u leest met welke prijzen u ongeveer rekening moet houden.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een gratis offerte, zonder verplichtingen!

ontruimingsbedrijf

Voordelen inschakelen ontruimingsbedrijf

 • U hoeft zich geen zorgen te maken over de woningontruiming, een klus die vaak veel tijd kost.
 • Met een ontruimingsbedrijf zijn de meeste woningen binnen 1 dag helemaal leeg.
 • Uw emotionele betrokkenheid wordt beperkt.
 • De woning wordt altijd bezemschoon opgeleverd.
 • U bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt.
 • Ontruimers werken altijd snel, zorgvuldig en respectvol.

Voor alle soorten ontruimingen

Een ontruimingsbedrijf maakt onderscheid tussen verschillende soorten ontruimingen. Dat onderscheid heeft vooral te maken met de diensten die u krijgt aangeboden. Bij een seniorenontruiming wordt bijvoorbeeld ook de vloerbedekking verwijderd en de ontruiming van een wietplantage is ook een grondige reiniging nodig.

Welke ontruimingen zijn er?

 • Bedrijfsontruiming: na een verhuizing of een voor een grote verbouwing.
 • Woning ontruimen na overlijden: een emotioneel zware klus in een tijd dat u al veel andere zaken moet regelen.
 • Ontruimen van een wietplantage: de ontruimers maken de woning leeg en reinigen deze zodat er weer in gewoond kan worden.
 • Seniorenontruiming: wanneer u naar een kleinere woning verhuist, blijven er veel spullen in het oude huis achter.

Heeft u een ontruimingsbedrijf nodig? Ontvang dan vrijblijvend en gratis een offerte!

Wat doet een ontruimingsbedrijf?

De belangrijkste taak van een ontruimingsbedrijf is natuurlijk het leeghalen van een woning of een bedrijfspand. U bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt. U kunt bijvoorbeeld spullen weggeven, verkopen, opslaan of weggooien. De ontruimers zorgen ervoor dat alle spullen op de juiste plaats terecht komen. Dat doen ze ook nog eens heel snel.

Dat is niet alles!

Ontruimers doen veel meer dan alleen spullen wegbrengen. Ze zorgen er altijd voor dat de woning bezemschoon is bij de oplevering, maar extra schoonmaakwerkzaamheden zijn ook mogelijk. Dat geldt ook voor herstelwerkzaamheden en zelfs tuinonderhoud of een complete tuinontruiming. Heeft u een huurwoning? Dan doen de ontruimers de eindinspectie voor u en leveren ze de sleutels in.

woning ontruimen

Handige, aanvullende ontruimingsdiensten

 • Woning ontruimen: laat de hele inboedel ontruimen, of juist een gedeelte. Bij een woningontruiming speciaal voor senioren worden vaak ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd en de vloerbedekking verwijderd.
 • Bedrijfsontruiming: na een bedrijfsverhuizing of bij een grote verbouwing moet er vaak veel boedel ontruimd worden. Een ontruimingsbedrijf werkt snel, zodat de bedrijfsvoering zoveel mogelijk doorgaat.
 • Spoedontruiming: bijvoorbeeld een woningontruiming na overlijden moet vaak snel gebeuren, soms binnen enkele dagen. Bij een spoedontruiming zorgt het ontruimingsbedrijf ervoor dat de woning binnen 24 uur leeg is.
 • Herstelwerkzaamheden en schoonmaak: bezemschoon opleveren hoort bij de standaardwerkzaamheden, maar u kunt ook kiezen voor een uitgebreide eindschoonmaak. Of laat de ontruimers herstelwerkzaamheden uitvoeren, zoals vloeren verwijderen of tuinonderhoud bij de oplevering van de woning.
 • Opruimhulp: weet u niet waar u moet beginnen met het opruimen van de zolder, garage, berging of schuur? Met de professionele hulp van een verhuizer is die klus zo geklaard.
 • Wietplantage ontruimen: bij een wietplantage moet de ruimte niet alleen leeggemaakt worden, maar zijn er ook speciale reinigingstechnieken nodig.
 • Inboedelopslag: weet u nog niet wat er met de inboedel moet gebeuren na de ontruiming? Laat het dan tijdelijk opslaan, zodat u later kunt beslissen.
 • Inboedel opkopen: de meeste ontruimingsbedrijven kopen inboedel die u kwijt wilt op. Dit bedrag wordt dan in mindering gebracht van de ontruimingskosten.
 • Archiefvernietiging: de vernietiging is permanent en effectief, vaak zelf bij uw voor de deur.

Ontruimingsbedrijf nodig?

Zoek niet verder en ontvang een gratis en vrijblijvende offerte!

Kosten van een ontruimingsbedrijf

De prijs van een woningontruiming is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het huis en dus van de inboedel. Voor een ontruiming van een seniorenwoning beginnen de kosten vanaf €400,-. De ontruiming van een woning met 1 of twee slaapkamers heeft een gemiddelde prijs van €800,-.

Heeft u een grote woning met meer dan 3 slaapkamers? Dan moet u voor de woningontruiming rekening houden met gemiddelde kosten van €1.500,- tot €2.500,-. Voor die prijs wordt uw woning leeggemaakt en bezemschoon opgeleverd.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van richtprijzen. Wilt u weten wat een ontruimer in de buurt rekent voor uw woningontruiming? ontvang dan gratis en vrijblijvend een offerte!.

Ontruimen van een: Gemiddelde kosten van ontruimingsbedrijf*
Seniorenwoning Vanaf €400,-
Woning met 1 of 2 kamers Vanaf €800,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1500,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Ontvang een gratis offerte!

Mogelijke prijsafspraken

Woningontruimers bereken hun prijzen op verschillende manieren. Sommige hanteren een uurtarief, andere een prijs per vierkante meter woning of u spreekt een vaste prijs voor de hele klus af. Bij grote klussen is een vaste prijs handig, dan komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Vaak is een groot gedeelte van de inboedel goed te verkopen. Dat hoeft u niet zelf te doen. Een ontruimingsbedrijf koopt vaak spullen op. Dit bedrag wordt dan in mindering gebracht van de ontruimingskosten.

Wilt u zelf niets houden? Dan is het soms ook mogelijk om het huis te laten ontruimen in ruil van de inboedel. U hoeft dan helemaal niets te doen, maar kunt niet zelf bepalen wat er met de inboedel gebeurt.

Waarop letten bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf?

Heeft u een woningontruimer nodig? Bij deze klus is het belangrijk dat u een goed gevoel bij de vakman heeft. Wanneer u een offerte ontvangt is de prijs vaak het eerste waar u naar kijkt. Daar bent u waarschijnlijk ook het meest nieuwsgierig naar. Maar er zijn meer zaken om op te letten.

Hieronder vindt u 7 punten om naar te kijken bij het kiezen van een ontruimingsbedrijf. Zo weet u zeker dat u de ontruimer met een gerust hart uw woningontruiming laat doen.

1. Ontruimingsbedrijf uit de buurt?

Het is altijd verstandig om een ontruimingsbedrijf uit de buurt in te schakelen. Ontruimers rekenen namelijk altijd voorrijkosten. Deze kosten lijken per kilometer misschien niet zo hoog, maar kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen.

Via onze offerteservice vindt u altijd een goede woningontruimer die bij u uit de buurt komt. Zo weet u zeker dat u de voorrijkosten zo laag mogelijk houdt. Ontvang gratis een offerte!

2. Specialisme van het bedrijf?

Wilt u een specifieke ontruiming laten uitvoeren? Kijk dan of het ontruimingsbedrijf daarin gespecialiseerd is. Een seniorenontruiming vraagt bijvoorbeeld om een andere aanpak dan een standaard woningontruiming. Hetzelfde geldt voor de ontruiming van een bedrijf of een wietplantage.

Met een gespecialiseerd bedrijf bent u verzekerd van de beste kwaliteit en service.

3. Recensies

In Nederland kan in principe iedereen een ontruimingsbedrijf beginnen, er is geen speciale opleiding voor nodig. Daarom is het ook altijd verstandig om naar reviews te zoeken, voordat u in zee gaat met een ontruimingsbedrijf.

Een bedrijf met veel positieve recensies schakelt u met een goed gevoel in, waar u bij slechte reviews liever verder zoekt.

4. Werkwijze

Bij een woningontruiming komt een expert altijd eerst langs op locatie om de grootte van de inboedel in te schatten. In dat gesprek geeft u uw wensen ook aan. De ontruimer vertelt hoe hij te werk gaat bij het ontruimen.

Dit gesprek is ook om te kijken of u een klik heeft met de woningontruimer. Een klik is belangrijk, omdat het een persoonlijke klus is die u aan een vakman uitbesteedt.

5. Woningontruiming met spoed mogelijk?

In sommige gevallen heeft u met spoed een ontruimingsbedrijf nodig voor een woningontruiming. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer u als verhuurder te maken heeft met een huurder met een flinke huurachterstand.

Bij het overlijden van iemand in een zorgkamer is ook vaak een snelle ontruiming nodig, meestal binnen enkele dagen. In een emotionele tijd waarin u veel andere zaken moet regelen is het fijn deze klus aan ontruimers over te laten.

6. Duidelijke (prijs)afspraken?

Een belangrijke tip is dat u altijd duidelijke prijsafspraken maakt. Het is aan te raden deze ook direct op papier te (laten) zetten, zodat u daar altijd op terug kunt vallen.

Spreek duidelijk af of er sprake is van een vaste totaalprijs, of juist een uurtarief of een prijs per vierkante meter. Neem ook van tevoren door met welke extra kosten u mogelijk rekening moet houden.

7. Verzekering bij schade aan inboedel?

Hoewel woningontruimers altijd zorgvuldig werken, is het natuurlijk mogelijk dat er iets fout gaat. In dat geval is het fijn als u tegen die schade verzekerd bent.

Check daarom bij het ontruimingsbedrijf hoe het zit met de garantievoorwaarden en een verzekering. Bij de meeste bedrijven is een verzekering ingebrepen.

Benieuwd naar de exacte kosten van een ontruimingsbedrijf?

Ontvang een gratis offerte, zonder verplichtingen!

woning ontruiming

Benieuwd naar exacte prijzen? Gratis woningontruiming offerte!

Heeft u geen zin of geen tijd om uw woning zelf te ontruimen? Laat deze vervelende en zware klus dan over aan een expert. U kunt uw tijd anders besteden en de ontruimers zorgen ervoor dat de woning binnen no-time leeg en schoon is.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U hoeft niet verder te zoeken en u betaalt niets voor deze service. De offerte is ook nog eens zonder verplichtingen.