Woningontruimer gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming » Woningontruiming kosten

Woningontruiming kosten

De kosten van een woningontruiming verschillen enorm en zijn afhankelijk van uw situatie. Onder andere de omvang van de inboedel, de grootte van het huis en de toegankelijkheid hebben invloed op de kosten. Wilt u graag een duidelijke prijsindicatie ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk gratis en vrijblijvend offertes (max. 5) op maat. Kies zelf de ontruimer met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Uw aanvraag is volledig vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Wilt u weten wat de kosten van de ontruiming van uw woning zijn, lees dan verder. Op deze pagina vindt u een indicatie van de prijzen. U leest ook welke factoren invloed hebben op de prijs en krijgt onderaan deze pagina handige bespaartips.

Wat kost een woning ontruimen?

De gemiddelde kosten van een woningontruiming bij een eengezinswoning liggen tussen de €600,- tot €1.500,-. De prijzen lopen enorm uiteen en zijn vooral afhankelijk van de grootte van de inboedel. Wilt u een seniorenwoning laten ontruimen? Dit kost vanaf €400,-, omdat het meestal gaat om één kamer.

Wilt u een klein huis ontruimen, dan ligt de prijs rond de €800,-. Hierbij gaat het om een huis met 1 of 2 kamers. Gaat het juist om een grotere woning dan lopen de ontruimingskosten hoger op. Bij een huis met meer dan drie slaapkamers liggen de kosten tussen de €1.500,- tot €2.500,-.

Let op: een spoedontruiming kost vaak meer dan een standaard woningontruiming. Dit komt door de spoedtoeslag die u betaald. De hoogte van de spoedtoeslag varieert per ontruimingsbedrijf.

Op deze pagina leest u meer over de kosten van het huis laten leeghalen na overlijden.

huis ontruimen kosten

Kosten woningontruiming in 2024

Soort woning Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning €400,-
Woning met 1 of 2 kamers €800,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1500,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan!

Huis laten ontruimen tegen lage kosten?

Vraag snel gratis offertes aan en profiteer van een scherpe prijs!

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kosten van een woningontruiming variëren enorm, en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wilt u precies weten wat uw woningontruiming gaat kosten, dan raden we aan om gratis offertes op maat aan te vragen.

Hieronder leest u meer over de verschillende factoren die invloed hebben op de totaalprijs. Voorbeelden zijn het type woning, de omvang van de inboedel en eventuele extra kosten.

Type woning en bereikbaarheid

Eén van de grootste invloeden is het type huis dat u wilt laten ontruimen en de bereikbaarheid hiervan. Hoe groter het huis, des te hoger de kosten. Daarnaast is het ook zo dat vakman kijkt naar de bereikbaarheid van de woning. Als de vrachtwagen voor het huis geparkeerd kan worden en er geen lastige trappen zijn, dan zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer het gaat om een appartement in een druk stadscentrum waarbij de ontruimers een goederenlift moeten gebruiken.

Omvang van de inboedel

Hoe groter de omvang van de inboedel, des te hoger de kosten voor de woningontruiming. Een grotere inboedel zorgt er namelijk voor dat de vakmannen een grotere vrachtwagen nodig hebben, er meer afval wordt gestort en de ontruimers langer bezig zijn.

Maar daar staat ook tegenover dat de waarde van de inboedel belangrijk is. Besluit u om de spullen op te laten kopen door het ontruimingsbedrijf, dan wordt de waarde hiervan afgetrokken van de kosten.

woningontruiming kosten

Type oplevering

U kunt uw huis na het ontruimen zelf opleveren om kosten te besparen. Maar het is ook mogelijk om de oplevering uit te besteden aan de ontruimers. Het soort oplevering heeft ook invloed op de totaalprijs. Als het huis bezemschoon moet worden opgeleverd dan bent u alweer duurder uit dan wanneer u oude vloerbedekking en dergelijke mag laten liggen. Informeer bij de verhuurder op welke wijze het pand opgeleverd moet worden en vraag de ontruimer wat het ongeveer kost om dit uit te besteden. De kosten verschillen per vakman.

Extra kosten

Bij het ontruimen van woningen worden in enkele gevallen extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten, een kilometervergoeding, het schoonmaken van de woning, het verwijderen van de vloer en kosten voor het storten van afval. Deze kosten zijn vaak inbegrepen in het totaalpakket en sta je dus niet voor onverwachte kosten. Hieronder geven we een toelichting over hoe deze kosten tot stand komen en hoe je mogelijk kan besparen op deze extra kosten.

Ten eerste zijn er de voorrijkosten: deze worden door praktisch elk bedrijf in rekening gebracht. Daarbij heb je ook afvalstortkosten, deze zijn afhankelijk van de gemeente en omvang van het afval. Als laatst heb je het laten verwijderen van vloeren, dit is afhankelijk van het soort vloer. Een gelijmde vloer is duurder om te verwijderen dan een losse vloer.

Bij een spoedontruiming van een zorgkamer moet u ook rekening houden met extra kosten. De hoogte van de kosten is dan afhankelijk van de tijd die er is voor het ontruimen, de grootte van de inboedel en uw wensen.

Op deze pagina leest u meer over alle diensten van een ontruimingsbedrijf.

Laat uw huis ontruimen tegen de laagste kosten!

Start nu uw gratis offerteaanvraag en profiteer van de scherpste prijs!

Goedkoop ontruimen? De beste bespaartips!

Het is zeker mogelijk om de kosten van uw woningontruiming zo laag mogelijk te houden. Kies voor een bedrijf in uw regio en voer eventueel zelf het puin af als dat mogelijk is. Daarnaast is het slim om te kijken welke spullen u kunt laten opkopen, om zo de kosten van de ontruiming naar beneden te krijgen.

Zo bespaart u op de kosten van de ontruiming van uw woning:

  • Kies altijd voor een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. De meeste bedrijven brengen namelijk geen voorrijkosten in rekening voor een bepaald aantal kilometers.
  • Wilt u goedkoop uw woning ontruimen, help dan mee. Bereid de werkzaamheden voor door alle spullen alvast te categoriseren.
  • Voer zelf het afval af bij de vuilstort. In veel gemeentes kunt u tot een bepaalde hoeveelheid gratis afval inleveren, terwijl een ontruimingsbedrijf u hiervoor kosten in rekening brengt.
  • Laat de inboedel opkopen! Een ontruimingsbedrijf is vaak geïnteresseerd in (waardevolle) meubelstukken en andere inboedel. Door dit op te laten kopen houdt u de kosten van de woningontruiming zo laag mogelijk.

Waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Het ontruimen van een woning klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Terwijl u door alle spullen heen gaat vindt u ongetwijfeld oude fotoalbums, babykleertjes of andere oude herinneringen. Voor u het weet bent u een halve dag verder en hebt u nog niet de helft van de zolder leeg.

De hulp van een vakman zorgt ervoor dat de ontruiming snel en efficiënt gebeurt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er waardevolle items verloren gaan. Specialisten houden deze apart zodat u er zelf op een later moment nog eens doorheen kunt gaan. Bij een woningontruiming na een overlijden is het zelfs fijn om het huis te laten ontruimen door een vakman, zodat u de tijd hebt om te rouwen en afscheid te nemen.

goedkoop woningontruimen

Woning laten ontruimen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw woning laten ontruimen tegen lage kosten? Schakel een vakman in zodat uw woningontruiming snel en efficiënt afgerond wordt. U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie en uw huis is direct klaar voor oplevering: zo hoeft u niets meer te doen! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes op maat van een vakman in uw regio. Deze offerteaanvraag is gratis en volledig vrijblijvend: u zit nergens aan vast!