Inboedel laten opkopen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming » Inboedel opkopen en ontruimen

Inboedel opkopen en ontruimen

Laat uw inboedel opkomen en ontruimen door een ontruimingsbedrijf! Door de spullen te verkopen houdt u de kosten zo laag mogelijk. De waarde van de spullen wordt namelijk afgetrokken van de totaalprijs. Benieuwd hoeveel uw inboedel waard is?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u zo snel mogelijk gratis offertes in uw mailbox: zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast! Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies het ontruimingsbedrijf dat het beste bij u pst.

Op deze pagina leest u over de voordelen het laten opkopen van uw inboedel. U leest hoe de waarde bepaald wordt en leest waar de items aan moeten voldoen als u ze wilt verkopen.

inboedel opkopen en ontruimen

Waarom de inboedel opkopen bij ontruiming?

  Als u een huis laat ontruimen, kunt u de meubels en spullen laten opkopen door het ontruimingsbedrijf.

  Wat houdt dit in?

  Dit houdt in dat het ontruimingsbedrijf de waardevolle items van u overkoopt. Zo bent u in één keer van de ongewenste spullen af en houdt u er een mooi bedrag aan over. De vakmannen doen een snelle inventarisatie en bepalen de waarde van de spullen: dit wordt dan van het totaalbedrag afgetrokken.

  Wat zijn de voordelen?

  U bent in één keer van de spullen af en hoeft niet per item te bepalen wat ermee hoeft te gebeuren. Bovendien is het een milieubewuste keuze. U kiest ervoor om de spullen te laten hergebruiken, waardoor waardevolle spullen niet direct bij het grofvuil belanden. Het grootste voordeel is dat het de kosten van de ontruiming zo laag mogelijk houdt.

  De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart op de kosten van de ontruiming.
 • De meubelstukken gaan niet naar het grofvuil maar worden hergebruikt.
 • U hoeft zelf niet te bepalen wat er met de spullen moet gebeuren.
 • Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Inboedel laten opkopen en ontruimen?

Vraag snel gratis offertes aan en profiteer van de scherpste prijzen!

Opkopen inboedel: hoe werkt dat?

Hoe gaat het precies bij het opkopen van de inboedel? Het is natuurlijk niet zo dat de ontruimers alles in huis voor een mooie prijs opnemen. Eerst doen zij daarom een inventarisatie in huis. Zo kunt u vertellen welke items opgekocht mogen worden. De vakmannen bepalen dan de waarde en deze waarde wordt uiteindelijk van de kosten afgetrokken. In het geval van een hele waardevolle inboedel kunt u de kosten voor de ontruiming dus zelfs helemaal vergoed krijgen.

Op deze pagina leest u de stappen die een ontruimer volgt bij het opkopen van de inboedel en het ontruimen van uw huis. Benieuwd hoeveel uw inboedel waard is? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

1. Inventarisatie inboedel

De eerste stap is de inventarisatie van de inboedel. Vaak vindt dit een paar dagen voor de ontruiming plaats, maar in het geval van een spoedontruiming kan het ook al dezelfde dag. De vakmannen nemen de spullen door en kijken naar de waarde hiervan. Daarnaast kunt u aangeven wat u wilt dat er met de spullen gaat gebeuren.

Wat als de spullen niet opgekocht kunnen worden, wat dan? Wilt u de meubelstukken dan zelf houden of mag het in dat geval naar het grofvuil. De ontruimers hebben contact met verschillende instanties en zoeken zo altijd naar een goede bestemming.

2. Bepalen waarde

De ontruimer bepaalt de waarde van de inboedel die u wilt laten opkopen en ontruimen. De inboedel kan alleen opgekocht worden als dit schoon, onbeschadigd en verkoopbaar is. Dit kunnen bijvoorbeeld meubelstukken zijn, maar ook mooie kunstwerken, sierraden, boeken of servies waar u geen behoefte aan hebt.

De vakmannen zijn ervaren en doen al snel een schatting van de actuele waarde van de inboedel. Zo bent u verzekerd van een eerlijke prijs voor uw spullen.

inkopen inboedel

3. Ontruimen inboedel

Bent u akkoord, dan volgt het ontruimen van de inboedel. Dit gebeurt discreet en respectvol en is vaak al in één of enkele dagen afgerond. De vakmannen verdelen de inboedel in spullen die tijdelijk moeten worden opgeslagen, spullen die opgekocht worden en spullen die gedoneerd of weggegooid worden.

Zodra het huis leeg is kunt u de ontruimers inschakelen voor aanvullende diensten, zoals het schoonmaken of uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Hierna is het huis helemaal klaar voor de oplevering of overdracht.

Wilt u uw inboedel laten opkopen?

Vraag snel gratis offertes aan en bespaar!

Wanneer kan opkopen niet?

De spullen die u laat opkopen moeten in goede staat verkeren. Dat houdt in dat het onbeschadigd en verkoopbaar moet zijn. Zijn de beschadigingen te groot of zitten er grote vlekken op de meubelstukken, dan is het niet mogelijk om deze items door te verkopen. In dat geval kunt u de meubels niet laten opkopen.

Wat gebeurt er met spullen die niet opgekocht worden?

Dit bepaalt u in principe zelf. U mag het natuurlijk houden of tijdelijk opslaan. Daarnaast staat het ontruimingsbedrijf in contact met verschillende instanties waar u de meubelstukken kunt doneren. Zo weet u zeker dat het een mooi plekje krijgt bij iemand die het goed kan gebruiken.

Aanvullende diensten: volledige service

Het ontruimingsbedrijf biedt ook extra ontruimingsdiensten aan, zodat u helemaal nergens meer over na hoeft te denken. Deze werkzaamheden zijn:

 • Complete ontruiming: de vakmannen halen uw huis volledig leeg en maken het klaar voor de oplevering. U bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt.
 • Herstelwerkzaamheden: om een pand bezemschoon op te leveren moeten er vaak herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld het verwijderen van vloeren, gordijnen, het overschilderen van donkere muren en het slopen van oude, vervallen tuinhuisjes.
 • Schoonmaken: ook moeten de keuken, de badkamer en het toilet schoongemaakt worden voor de oplevering. De vakmannen maken in dit geval ook de vloeren en de muren schoon en verwijderen vlekken.
 • Oplevering: geen tijd om zelf een laatste inspectie te doen? In dat geval levert het ontruimingsbedrijf het huis voor u op. Ze lopen het huis nog één keer door met de verhuurder en leveren daarna de sleutels voor u in.

inboedel opkopen

Inboedel laten opkopen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw inboedel laten opkopen tijdens uw huisontruiming? U bent verzekerd van een eerlijke prijs voor de inboedel en u houdt zo de kosten van de ontruiming zo laag mogelijk. Bent u op zoek naar een betrouwbare ontruimer in uw eigen regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo spoedig mogelijk gratis offertes op maat in uw mailbox. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. De aanvrag is volledig vrijblijvend, u zit nergens aanvast wanneer er toch geen geschikt bedrijf voor u tussen zit.