Seniorenverhuizer gezocht?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming » Seniorenverhuizing

Seniorenverhuizing

Staat er een seniorenverhuizing op de planning? Het verhuizen van senioren is een klus die tijd en aandacht vraagt: met een ervaren seniorenverhuizer voorkomt u stress en zorgt u dat uw vader, moeder of opa of oma zo rustig mogelijk verhuist.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u offertes (maximaal 5) van ontruimingsbedrijven bij u in de regio. Wist u dat u door het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten kunt besparen? Uw aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

We vertellen u op deze pagina meer over seniorenverhuizingen, en waarom deze verschillen van een reguliere verhuizing. U krijgt een duidelijk beeld van de kosten en we vertellen u meer over het proces.

Wat is het verschil met een reguliere verhuizing?

Het verhuizen van ouderen ligt gevoeliger dan andere soorten verhuizingen. Dat komt omdat senioren minder goed tegen veranderingen kunnen en de stress ook veel fysieke klachten kan opleveren. Het is dus belangrijk dat de seniorenverhuizing vlot en soepel verloopt en dat de nieuwe woonruimte zoveel mogelijk lijkt op de oude woning.

Daar komt nog bij dat een seniorenverhuizer vaak te maken heeft met regels en voorschriften in het verzorgingstehuis. Ook de andere bewoners moeten niet gestoord worden door de verhuizing. Gelukkig is een vakman hierin ervaren en is hij op de hoogte van alle voorschriften.

Een derde verschil is dat senioren vaak verhuizen naar een seniorenkamer, met minder woonoppervlak. Het gebeurt dus regelmatig dat er spullen niet meeverhuizen: een vakman biedt verschillende mogelijkheden aan wat betreft de achterblijvende inboedel. U kunt het laten opslaan of eventueel laten opkopen.

seniorenverhuizing

Kosten seniorenverhuizing

De kosten van een seniorenverhuizing beginnen vanaf €500,-. Hierbij gaat het om de inzet van twee professionele verhuizers en een standaard verhuiswagen met een inhoud van 20 m³. Dit is voldoende voor het verhuizen van een kleine woning of appartement.

Gaat het om iets meer inboedel, dan is het slim om een extra verhuishulp in te schakelen. Voor drie verhuizers en een standaard vrachtwagen beginnen de prijzen vanaf €850,-. Wilt u een grotere verhuiswagen om de huisraad te vervoeren, houd dan rekening met prijzen die starten vanaf €1.150,-. Natuurlijk zijn de genoemde prijzen een indicatie. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsindicatie.

Wat kost een seniorenverhuizing in 2024?

Seniorenverhuizing, bestaande uit: Gemiddelde kostprijs van de seniorenverhuizing:*
2 verhuizers + normale verhuiswagen (20m³) Vanaf €500,-
3 verhuizers + normale verhuiswagen (20m³) Vanaf €850,-
3 verhuizers + grote verhuiswagen (50m³) Vanaf €1.150,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per woningontruimer en situatie verschillen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van uw seniorenverhuizing?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat beïnvloedt de kosten van een seniorenverhuizing?

De kosten van de seniorenverhuizing zijn voor een groot deel afhankelijk van het formaat van de woning én de hoeveelheid spullen die verhuisd worden. Het verhuizen van een seniorenwoning of zorgkamer is bijvoorbeeld veel goedkoper dan de ontruiming van een vrijstaande woning met garage.

Daarnaast zijn er extra mogelijkheden waar u bij seniorenverhuizingen gebruik van kunt maken die een invloed hebben op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan reparatie- of herstelwerkzaamheden in de oude woning, zodat u deze direct bezemschoon kan opleveren.

Wilt u niet alle spullen meeverhuizen en laat u een deel van de meubels tijdelijk opslaan? Ook hier zitten natuurlijk kosten aan verbonden. De prijs is afhankelijk van het formaat van de opslagruimte. Vaak betaalt u hiervoor een vast bedrag per maand.

De waarde van de inboedel kan ook een invloed hebben op de totaalprijs. Kiest u er namelijk voor om achtergebleven huisraad te verkopen aan de woningontruimer, dan wordt die waarde afgetrokken van de kosten.

verhuizing ouderen

Hoe werkt een seniorenverhuizing?

Als senioren gaan verhuizen dan wordt dit goed gepland en uitgedacht. Alles gaat uiteraard in overleg: waardevolle spullen worden zorgvuldig behandeld en voordat er iets weggegooid wordt, overlegt de verhuizer dit met u.

Hieronder leest u wat de senioren verhuisservice precies inhoudt en vindt u meer informatie over de verschillende stappen in het verhuisproces. Wilt u graag een exacte prijsindicaties ontvangen? Start gratis offerteaanvraag!

1. Selectie van de inboedel

De eerste stap is de selectie van de inboedel: welke spullen gaan mee, wat mag weg en wat wordt opgeslagen of verkocht? Dit wordt vooraf in een eerste gesprek duidelijk besproken. Al uw wensen en voorkeuren worden besproken en genoteerd, zodat voor beide partijen duidelijk is wat de bedoeling is.

Op de dag zelf is het dan een kwestie van meubels inpakken en naar de juiste locatie brengen. U krijgt in de selectie van de inboedel ook een persoonlijk advies van de verhuizer. Als hij weet hoe groot de nieuwe seniorenwoning ongeveer is, kan hij u adviseren welke meubelstukken wel of niet meekunnen om zo dezelfde sfeer te behouden.

2. Verhuizen van de meubelen

De vakmannen pakken de waardevolle spullen in en stoppen verhuisdozen vol. Meubels worden eventueel gedemonteerd en in de verhuiswagen geladen. Als het huis leeg is kunt u ervoor kiezen om de ruimte nog te laten schoonmaken of om reparatiewerkzaamheden uit te laten voeren. Op deze manier hoeft u zelf niets meer te doen en kunt u de woning direct opleveren of overdragen aan de nieuwe kopers.

Terwijl u zich om uw ouder of grootouder bekommerd, verhuizen de vakmannen de inboedel naar de seniorenwoning. Hierbij houden ze natuurlijk rekening met de voorschriften van het verzorgingstehuis zodat niemand overlast ervaart.

3. Tijdelijke opslag van inboedel?

Het is mogelijk om de inboedel tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld als er in de nieuwe woning niet genoeg plek is voor alle meubelstukken en u nog niet weet wat er met de huisraad moet gebeuren.

In dat geval brengen de verhuizers de inboedel na de woningontruiming naar een tijdelijke opslagruimte. Hier staat de inboedel veilig, droog en warm opgeslagen. U kunt er zelf altijd bij met een sleutel, maar voor onbevoegden is de ruimte goed afgesloten.

Voor deze opslagruimte betaalt u een vast bedrag per maand. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van de grootte van de opslagruimte.

senioren verhuisservice

4. Uitpakken en nieuwe woonruimte inrichten

De laatste stap is het uitpakken van de inboedel. Bij seniorenverhuizingen is het belangrijk dat de senioren zo weinig mogelijk stress ervaren. De seniorenverhuizer let dus bij het inpakken al goed op bij de indeling in inrichting van het oude huis. Dit wordt in de nieuwe woning zoveel mogelijk nagebootst.

Dat wil zeggen:

  • De zithoek wordt op dezelfde manier ingedeeld.
  • De eettafel staat op dezelfde manier als in de oude woning.
  • Besteklades en keukenkasten worden zoveel mogelijk op dezelfde manier ingericht.
  • Accessoires zoals bloemen, vazen en fotolijsten worden op de zelfde plek geplaatst.

Dit zorgt ervoor dat ouderen zich na het verhuizen zo snel mogelijk weer thuis voelen.

Extra diensten bij een seniorenverhuizing

Er zijn natuurlijk extra diensten waar u bij seniorenverhuizingen gebruik van kunt maken. Wilt u een extra seniorenverhuizer inschakelen voor het inpakken van de spullen? Dit kost ongeveer €45,- per uur. Ook de klusjesmanservice kost gemiddeld €45,- per uur. Dit houdt in dat u lichte herstelwerkzaamheden in het oude huis laat uitvoeren, zodat deze klaar is voor de oplevering.

Is er een verhuislift nodig? Voor de liftservice betaalt u gemiddeld €75,- per uur. Houd er ook rekening mee dat u soms een parkeervergunning moet aanvragen. De kosten hiervan verschillen natuurlijk per gemeente, maar liggen gemiddeld tussen de €25,- tot €35,-.

Kosten extra diensten bij een seniorenverhuizing in 2024

Extra dienst bij seniorenverhuizing Gemiddelde kostprijs*
Inpakker €45,- per uur
Klusjesman service €45,- per uur
Lift assistentie €75,- per uur
Piano transport €250,- tot €350,-
Parkeervergunning (indien noodzakelijk) €25 tot €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen. Vraag altijd gratis en vrijblijvend offertes aan en krijg inzicht in de prijzen.

Lees hier alles over de diensten van ontruimingsbedrijven.

Seniorenverhuizer gezocht?

Start uw offerteaanvraag en vind snel een vakman in uw regio!

Tips om te besparen op de seniorenverhuizing

Heeft u een klein budget? Ook dan is het mogelijk om uw seniorenverhuizing uit te besteden aan een ervaren seniorenverhuizer. Er zijn namelijk verschillende manieren om te besparen op de kosten. Help zelf mee en regel goedkoop inpakmateriaal bijvoorbeeld.

Zo bespaart u op seniorenverhuizingen:

  • Help mee met inpakken: de seniorenverhuizer is dan minder lang bezig, waardoor de arbeidskosten laag liggen.
  • Laat de inboedel opkopen. De waarde hiervan wordt in mindering gebracht op de kosten.
  • Regel zelf goedkoop inpakmateriaal, zoals verhuisdozen. Zo hoeft u deze niet te huren.
  • Verhuis op een doordeweekse dag: dit is meestal goedkoper dan verhuizen in het weekend.

senioren verhuizen

Besparen op de kosten van een seniorenverhuizing? Vergelijk gratis offertes!

Hulp bij seniorenverhuizingen is enorm waardevol: u richt zich op het welzijn van uw ouder of grootouder en professionele verhuizer verzorgt de rest van de verhuisdag. Met professionele senioren verhuisservice vermijdt u zoveel mogelijk stress.

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo snel mogelijk gratis offertes op maat: helemaal vrijblijvend! Vergelijk, kies en bespaar zo op de kosten. Zit er geen passend aanbod voor u tussen? Geen zorgen, uw aanvraag is volledig vrijblijvend. U zit dus nergens aanvast!