Ontruimingsdienst inschakelen?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte

Gratis – Vrijblijvend

Ontruimingsdienst

Een ontruimingsdienst helpt met het leeghalen van huizen, bedrijven en kantoorpanden. Dit gebeurt vooral na een plotselinge verhuizing, overlijden of zelfs een faillissement. Met de hulp van een ontruimingsdienst is het pand zo snel mogelijk leeg zodat u overbodige huur- of hypotheekkosten bespaart! Op zoek naar een bedrijf in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u zo snel mogelijk een gratis offerte op maat: zonder verdere verplichtingen!

Op deze pagina krijgt u een beeld van de prijs van een huisontruiming. Ook vertellen we u welke diensten de ontruimers naast het leeghalen allemaal voor u uitvoeren, zodat u zeker weet dat het huis zo snel mogelijk klaar is voor de oplevering.

ontruimingdienst

Wat is een ontruimingsdienst?

De ontruimingsdienst houdt in dat jij een huis leeg laat halen door vakmannen. Zij halen alle meubelstukken uit huis, stoppen eventuele persoonlijke bezittingen die u wilt houden in verhuisdozen en maken het hele huis leeg en eventueel zelfs klaar voor de oplevering.

Het is fijn om hier hulp bij te hebben van vakmannen, omdat het huis dan snel en effectief leeg is. Zo bespaart u uzelf waardevolle tijd, energie en vaak ook geld: u kunt het huis namelijk eerder overdragen of opleveren aan de verhuurder! De vakmannen bieden verschillende diensten aan, u kiest zelf van welke diensten u gebruik maakt.

Wanneer inschakelen?

De ontruimingsdienst wordt vaak ingezet na een verhuizing of overlijden. Verhuurders kunnen ook gebruik maken van de ontruimingsdienst als hun huurders met de noorderzon vertrokken zijn en hun inboedel achtergelaten hebben.

Is er een wietplantage ontdekt in één van uw verhuurde panden? Ga dan niet zelf aan de slag maar maak gebruik van de ontruimingsdienst. Wietplantages zitten vaak gevaarlijk in elkaar met slechte elektriciteit. Ontruimers zijn hierin ervaren.

Tot slot is de ontruimingsdienst er ook voor het leeghalen van kantoor- of bedrijvenpanden. Dit gebeurt vaak na een fusie, verhuizing of faillissement. De ontruimers beschikken over de juiste middelen om ook de grootste apparatuur of machines te ontruimen.

Op zoek naar een ontruimingsdienst?

Ontvang een offerte aan voor de exacte prijzen!

Vrijblijvende offerte

Wat kost een ontruiming?

Een bedrijf of huis ontruimen verschilt per situatie. De offerte wordt daarom ook volledig op maat gemaakt. Voor het ontruimen van een seniorenwoning liggen de kosten rond de €150,- tot €350,-. Een iets grotere woning of appartement met 1 tot 2 kamers kost ongeveer €150,- tot €550,- om helemaal leeg te halen.

Een volledige eengezinswoning ontruimen kost ongeveer €600,- tot €1.500,-. De prijs hangt nauw samen met de hoeveelheid spullen en kamers in huis. Gaat het om echt een groot huis met meer dan 3 slaapkamers, houd dan rekening met prijzen tussen de €750,- tot €2.000,-. Een bedrijfsontruiming verschilt enorm per situatie: ontvang daarom een gratis offerte aan voor een prijsindicatie.

Ontruimingsdienst: prijzen 2021

Soort woning Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning €150,- tot €350,-
Woning met 1 of 2 kamers €150,- tot €550,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapjkamers €750,- tot €2.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Ontvang een gratis offerte!

Houd er rekening mee dat de prijzen per situatie verschillen. Factoren die de prijs van de huisontruiming beïnvloeden zijn de totale inboedel, de bereikbaarheid van het pand en eventuele voorrij- en afvalstortkosten. Verkoopt u de inboedel? Dan wordt de waarde van deze spullen afgetrokken van de totaalprijs.

Huis ontruimen? Schakel een ontruimingsdienst in!

U bespaart uzelf tijd en energie: ontvang snel een gratis offerte!

Gratis offerte

Ontruimingsdienst: welke werkzaamheden?

Als u gebruik maakt van een ontruimingsdienst voor uw huis- of bedrijfsontruiming, dan kunt u zelf kiezen uit verschillende diensten. Heeft u een klein budget, dan kunt u ervoor kiezen om het pand alleen te ontruimen. In bedrijfspanden zijn vaak ook reparaties en schoonmaakwerkzaamheden nodig voor het opgeleverd kan worden: dit kunt u ook laten uitvoeren door de ontruimers.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende diensten. Wilt u gebruik maken van de ontruimingsdienst? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

ontruimen

1. Ontruimen inboedel

Dit is de meest standaard dienst van de ontruimers. De vakmannen halen het pand vakkundig leeg, zodat u dit niet meer hoeft te doen. Door hun jarenlange ervaring hebben ze snel door wanneer het gaat om spullen van mogelijke (emotionele) waarde. Dit bewaren zij voor u, zodat u zelf bepaalt wat ermee gebeurt. Zo gaat er niets zomaar weg!

U kiest zelf wat er met de inboedel gebeurt. U kunt een deel laten afvoeren, laten opslaan of eventueel laten opkopen. In dit laatste geval berekent het bedrijf een totaalwaarde van de inboedel. Deze wordt van de totaalprijs afgetrokken.

2. Verwijderen verlichting en gordijnen

Voordat een huis of bedrijfspand opgeleverd kan worden aan de verhuurder, moeten zaken zoals verlichting en gordijnen verwijderd worden. Heeft u de tijd en de energie, dan kunt u dit natuurlijk ook zelf doen. Maar als u ver weg woont en geen tijd heeft om langs te gaan, dan is het een goed idee om dit ook uit te besteden aan de ontruimers. Zij verwijderen de gordijnen en de gordijnroedes voor u.

3. Verwijderen vloeren

Bij koophuizen blijft de vloer vaak liggen, maar in het geval van een huurhuis moeten ook vloeren vaak verwijderd worden. Dit klinkt als een eenvoudige klus, maar dat is het niet altijd. Zeker niet als u het tapijt of laminaat vastgelijmd hebt.

Om het huis klaar te maken voor de oplevering zullen de ontruimers in dat geval ook de vloeren voor u verwijderen. U kunt er zelf voor kiezen om de vloer eventueel zelf te houden of om deze af te voeren of op te laten kopen.

4. Kleine reparaties

In de meeste panden moeten ook kleine reparaties en andere herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden. Dit bestaat vaak uit het dichten van gaten in de muur en het schilderen van donkere muren.

U bent als huurder vaak ook verplicht om beschadigde onderdelen te vervangen. Dit zijn onder andere kapotte kranen, beschadigde schakelaars of kapotte deurkrukken. Als u zelf geen tijd hebt om het huis bezemschoon klaar te maken voor de oplevering, laat deze reparaties dan uitvoeren door de ontruimers.

5. Schoonmaken

In veel gevallen bent u bovendien verplicht om het pand schoon en netjes op te leveren. Vooral bij bedrijvenpanden waar jarenlang in is gewerkt kan dit een flinke klus zijn.

Wat houdt bezemschoon in?

Meestal gaat het hierbij om het verwijderen van vlekken op muren en vloeren. Het is ook belangrijk om een doekje door de keuken of badkamer te nemen, zodat het sanitair er netjes uitziet. Horen de wasmachine en droger bij het pand? Dan maken de ontruimers ook deze schoon en legen ze het filter.

ontruiming

Ontruimingsdienst nodig? Gratis offerte ontvangen!

Hulp nodig bij het ontruimen van een huis? Maak dan zeker gebruik van de ontruimingsdienst! Het leeghalen van een bedrijfspand of huis na een faillissement of overlijden kan een zwaar en emotioneel proces zijn. Terwijl het toch vaak al snel moet gebeuren.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte in uw mailbox: gratis en zonder verdere verplichtingen. U zit dus nergens aan vast! Ontvang snel een offerte aan en laat uw huis zo snel mogelijk ontruimen door een professionele ontruimingsdienst.

Gratis offerte ontvangen