Woningontruimer gezocht?

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte

Gratis – Vrijblijvend

Huis leeghalen na overlijden kosten

Wilt u een huis laten leeghalen na een overlijden en bent u benieuwd naar de kosten? De prijzen variëren enorm en zijn heel erg afhankelijk van de situatie. Het formaat van het huis en de omvang van de inboedel speelt bijvoorbeeld een grote rol. Wilt u een duidelijke prijsindicatie ontvangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte van een ontruimingsdienst bij u in de buurt. Denkt u erover om het huis van uw vader, moeder of opa of oma leeg te laten halen door een vakman? Op deze pagina leest u meer over de kosten hiervan. U leest welke factoren invloed hebben op de kostprijs en krijgt tips om te besparen.

Kosten woningontruiming na overlijden

De kosten voor het leeghalen van een huis na een overlijden verschillen. Gaat het om een standaard seniorenwoning in een verzorgingstehuis? Hiervan liggen de kosten rond de €150,- tot €350,-. Maar hoe groter de woning en hoe meer spullen ontruimd moeten worden, hoe hoger de kosten voor het ontruimen.

Een woning met 1 tot 2 kamers wordt ontruimd van €150,- tot €550,-. Een eengezinswoning met meerdere slaapkamers kost al iets meer om leeg te halen, rond de €600,- tot €1.500,-. Gaat het om echt een grote woning met meer dan 3 slaapkamers, dan stijgen de kosten tot ongeveer €750,- tot €2.000,-. Houd er rekening mee dat er daarnaast nog kosten bijkomen voor eventuele opslag, schoonmaak- of herstelwerkzaamheden en het wegbrengen van puin.

Kosten woningontruiming in 2024

Soort woning Gemiddelde woningontruiming kosten*
Seniorenwoning €150,- tot €350,-
Woning met 1 of 2 kamers €150,- tot €550,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €750,- tot €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag een gratis offerte aan!

Meer informatie over de algemene kosten van woningontruimingen.

Hoe bespaar ik op de kosten?

U moet een huis ontruimen na overlijden, maar wilt de kosten zo laag mogelijk houden. Dat begrijpen we. Daarom geven we u hieronder een paar handige bespaartips. Kies bijvoorbeeld voor een bedrijf in uw regio en probeer het puin of afval zelf af te voeren.

Zo bespaart u op de kosten:

  • Help mee met het leeghalen van het huis. Dit is bovendien een mooi onderdeel van uw rouwverwerking, doordat u zelf ook door alle spullen heengaat. De vakmannen helpen met het proces zodat dit veel sneller gaat. Bovendien krijgt u persoonlijke tips en adviezen.
  • Verkoop de inboedel. Veel ontruimingsbedrijven bieden aan de inboedel op te kopen. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kosten.
  • Kies voor een ontruimingsbedrijf in de buurt. Op die manier zijn de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Als het mogelijk is, raden we u aan om zelf het vuil en het puin af te voeren. Veel bedrijven brengen hier kosten voor in rekening, terwijl u dit bij veel gemeentes gratis kunt inleveren.

Goedkope ontruimers inschakelen?

Vraag een gratis offerte aan en bespaar op de kosten!

Keuzes die de totaalprijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de totaalprijs. Op een aantal van deze factoren hebt u zelf invloed, zoals de werkzaamheden die u uitbesteedt, maar andere factoren kunt u niet beïnvloeden: het formaat en de toegankelijkheid van de woning bijvoorbeeld.

Hoeveel het leeghalen van een huis kost verschilt echt per situatie. Vraag daarom een gratis offerte op maat aan, zodat u een precieze prijsindicatie ontvangt.

1. Spoed of niet

Eén van de eerste factoren die u zichzelf moet afvragen is: is een spoedontruiming noodzakelijk? Dit is vaak het geval bij seniorenwoningen waarbij de kamer klaargemaakt moet worden voor een volgende bewoner. Maar ook als u de huur snel wilt opzeggen om onnodige huurkosten te besparen is een spoedontruiming soms nodig.

Bij spoedontruimingen betaalt u een spoedtoeslag. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van het ontruimingsbedrijf.

Lees hier meer over spoedontruimingen van zorgkamers.

2. Type woning

Ook het type woning en de grootte hiervan spelen een rol op de kosten. Houd rekening met de toegankelijkheid. Zo is het goedkoper om een appartement op de begane grond te ontruimen, dan om een woning op de 5e verdieping leeg te halen: zeker als er geen lift aanwezig is.

Soms moeten de vakmannen namelijk extra middelen inzetten, zoals een goederenlift. Dit heeft uiteraard invloed op de totaalprijs. Het kan ook voorkomen dat u een parkeervergunning nodig hebt voor de vrachtwagen, als het gaat om een woning in een druk stadscentrum bijvoorbeeld.

huis leeghalen na overlijden

3. Hoeveelheid inboedel

Natuurlijk heeft de omvang van de inboedel een hele grote rol op de kosten. Deze bepaalt immers hoe lang de ontruimers bezig zijn met het leeghalen van het huis, hoe groot de vrachtwagen moet zijn en welk formaat opslagruimte u eventueel nodig hebt.

De waarde van de inboedel is ook niet onbelangrijk, zeker als u de inboedel van uw ouder of grootouder na het overlijden wilt laten opkopen. De waarde wordt namelijk in vermindering gebracht op de kosten.

4. Werkzaamheden

U kunt de ontruimers inschakelen voor verschillende werkzaamheden. Naast het leegruimen van het huis is het ook een optie om het huis bezemschoon op te laten leveren. De vakmannen kunnen ook lichte herstelwerkzaamheden uitvoeren, zoals het verwijderen van vloerbedekking, het weghalen van overwoekerende struiken en het dichten van gaten in de muur. Natuurlijk hebben deze extra werkzaamheden een invloed op de prijs.

5. Oplevering

Kiest u ervoor om de oplevering van het huis uit te besteden aan een vakman, dan houdt de vakman zich aan de regels van de verhuurder. Hoe complexer deze regels hoe hoger de kosten. Soms hoeft u niet al de vloerbedekking te verwijderen, waardoor de kosten lager uitvallen. Vraag bij de verhuurder na welke werkzaamheden u moet uitvoeren voor de oplevering.

6. Extra kosten

Vaak zijn er ook nog extra kosten waar u rekening mee moet houden. Zo brengen de meeste bedrijven voorrijkosten in rekening: door te kiezen voor een bedrijf in de buurt houdt u deze zo laag mogelijk. Daarnaast betaalt u waarschijnlijk afvalstortkosten, deze verschillen per gemeente en zijn afhankelijk van de hoeveelheid afval. Door spullen zoveel mogelijk te doneren of op te laten kopen voorkomt u hoge afvalstortkosten.

woning leeghalen na overlijden

Huis laten ontruimen? Ontvang een gratis offerte!

Moet u een huis laten leeghalen na het overlijden van een familielid? Bespaar op de kosten en schakel een ervaren ontruimingsbureau in. Hiermee bent u verzekerd van de hulp van een vakman en krijgt u een persoonlijk advies. Zo wordt de huisontruiming snel en vakkundig met respect afgehandeld.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van een bedrijf in uw regio. Deze offerte is op maat, zodat u een duidelijke indicatie van de prijs krijgt. De aanvraag is bovendien helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.