Huis bezemschoon opleveren?

Vergelijk gratis offertes van ontruimers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Woningontruiming » Bezemschoon opleveren

Bezemschoon opleveren

Bij de oplevering van een woning moet u het huis meestal bezemschoon opleveren. Dit lijkt eenvoudig, maar is vaak nog een flinke klus: zeker als u ook de vloeren moet verwijderen! Hulp nodig? Schakel dan een ontruimingsbedrijf in uit uw eigen regio!

Start gratis offerteaanvraag!

Benieuwd wat bezemschoon opleveren inhoudt? We vertellen u er alles over op deze pagina. U leest ook waarom het slim is om hiervoor hulp in te schakelen én krijgt tips om uw huis snel en goedkoop klaar te maken voor de oplevering!

bezemschoon opleveren

Wat is bezemschoon opleveren?

Bij de oplevering van uw huurwoning of bij de overdracht van uw koopwoning geldt vaak de afspraak dat het pand bezemschoon wordt opgeleverd. Dit houdt in dat alle ruimtes in huis zijn leeggehaald, dat er geen meubels achterblijven en ook op de muren geen loszitten materialen meer zitten.

Houd er rekening mee dat de definitie per situatie kan verschillen!

In een koop- of huurcontract wordt namelijk vastgesteld wat de regels zijn. Zo kan het zijn dat de nieuwe bewoners de vloer, gordijnen of zelfs enkele meubels overneemt. Bij huurcorporaties is het daarentegen weer vaak verplicht om vloeren ook te verwijderen, en niet alleen alle loszitten materialen.

Wat kost bezemschoon opleveren?

U kunt een ontruimingsbedrijf inschakelen om uw woning bezemschoon op te laten leveren. Voor een woning met 1 tot 2 slaapkamers kost dit gemiddeld €150,- tot €550,- en bij een woning met meer dan 3 slaapkamers betaalt u daarvoor gemiddeld €750,- tot €1.850,-, afhankelijk van het formaat.

Bezemschoon opleveren: kosten in 2024

Soort kosten Gemiddelde kosten*
Woning met 1 – 2 slaapkamers €150,- tot €550,-
Eengezinswoning €550,- tot €1550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers) €750,- tot €1.850,-
Afvoerkosten afval en inventaris €100,- tot €500,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Huis bezemschoon maken?

Vraag gratis offertes aan en vind een ontruimingsbedrijf!

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kosten voor het bezemschoon opleveren van het huis worden beïnvloed door diverse factoren. Het oppervlak van het huis speelt hierin de grootste rol: hoe groter de woning, des te hoger de kosten uiteraard uitvallen.

Toch is dat niet de enige factor!

Zo speelt uw locatie ook een rol: het ontruimingsbedrijf brengt namelijk voorrijkosten in rekening. Hoe verder zij moeten rijden, des te hoger de voorrijkosten. Deze liggen rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Daarnaast wordt er voor een spoedklus vaak een toeslag in rekening gebracht.

De kosten zijn afhankelijk van deze factoren:

  • Het formaat van de woning
  • De specifieke klussen die worden uitgevoerd
  • Eventuele spoedtoeslag
  • De voorrijkosten

woning leeg opleveren

Huurwoning bezemschoon opleveren

In verreweg de meeste gevallen moet u uw huurwoning bezemschoon achterlaten. Neem voordat u de sleutels inlevert nog even het huurcontract en de gemaakte afspraken door, want de eisen verschillen enorm per verhuurder. Zo bent u bijvoorbeeld vaak verplicht om de muren in een neutrale kleur achter te laten. Te donkere muren moet u dus opnieuw schilderen voordat u de woning oplevert en beschadigingen in bijvoorbeeld het behang of in de muur moet u ook herstellen.

Soms is er al een nieuwe huurder gevonden die uw huurwoning overneemt. In dat geval kunt u eventueel bespreken om vloeren, gordijnen of andere zaken achter te laten. Is dit niet het geval, dan moet u vaak ook laminaat of tapijt verwijderen.

Bezemschoon opleveren koophuis

Bij de overdracht van een koophuis zijn er geen vaste regels. De afspraken die u met de kopers maakt worden vastgesteld in de koopovereenkomst. Voordat u de sleutels overhandigt loopt u samen met de kopers door het huis om te kijken of alles inderdaad naar wens is.

Dat betekent dat ‘bezemschoon’ een andere betekenis krijgt: een woning leeg opleveren is niet de enige optie! In de meeste gevallen blijven de vloeren liggen en in afspraak kunt u ook meubels of witgoed achterlaten. Laat u uw oude koophuis opleveren door een ontruimingsbedrijf, neem dan de afspraken gemaakt in het koopcontract ook met de ontruimers door!

Goedkoop uw woning bezemschoon opleveren?

Vind het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Zelf huis bezemschoon opleveren of uitbesteden?

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om zelf uw huis bezemschoon op te leveren. Zo bespaart u op de kosten en als u dichtbij uw oude woning woont is dit een kleine moeite.

Maar wat als u verhuisd bent naar de andere kant van het land en de oplevering pas weken na de verhuisdag is?

Heeft u geen zin om een eind terug te rijden of heeft u gewoonweg niet de tijd om uw oude woning leeg te halen en op te leveren? Dan is het heel waardevol om een ontruimingsbedrijf in te schakelen! Naast kleine herstel- en schoonmaakwerkzaamheden kunnen ze zelfs de sleutel voor u inleveren en samen met de verhuurder de inspectie doorlopen.

Tips om de woning bezemschoon achter te laten

Moet u uw huis binnenkort opleveren? Hieronder geven we u een paar praktische tips om uw huis snel en gemakkelijk bezemschoon achter te laten.

  • Begin op tijd: het klinkt misschien eenvoudig, maar met het verwijderen van vloeren, het witten van donkere muren en het dichten van gaten bent u waarschijnlijk toch langer bezig dan u verwacht. Door op tijd te beginnen voorkomt u dat u op de laatste dag halsoverkop het hele huis nog leeg moet halen.
  • Doe zo veel mogelijk zelf: haal al het meubilair weg. Het verwijderen van een gelijmde laminaatvloer of het weghalen van tapijt dat is vastgelijmd is een zware klus. Bespaar jezelf die energie en besteedt de lastige klussen uit aan een ontruimingsbedrijf.
  • Kies een bedrijf uit de regio: besparen op de kostprijs doet u door te kiezen voor een bedrijf in jouw regio. Zo houdt u de voorrijdkosten namelijk zo laag mogelijk!

bezemschoon achterlaten

Woning bezemschoon opleveren? Vergelijk gratis offertes!

Moet u uw woning binnenkort bezemschoon opleveren? De hulp van een ontruimingsbedrijf bespaart u veel tijd en energie. Bovendien hoeft u geen extra vrije dag op te nemen om het oude huis klaar voor de oplevering te maken. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo spoedig mogelijk gratis offerte in uw mailbox (maximaaal 5). Uw voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% op de kostprijs! Dat wilt u toch ook? De offerteservice is bovendien gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!