Woningontruiming in Goor nodig?

Voor woningontruiming, spoedontruiming en bedrijfsontruiming!

Nu bereikbaar.

Woningontruiming » Woningontruiming Goor

Woningontruiming Goor: info & prijzen 2024

Heeft u een snelle en professionele bedrijfs- of woningontruiming nodig in Goor? Schakel dan ervaren woningontruimers in uit de regio. Of het nu gaat om een zware klus na een verhuizing, overlijden, verbouwing of faillissement, een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf in Goor zorgt dat uw pand snel leeg en opleveringsklaar is.

Voor spoedgevallen, zoals na een overlijden in een zorgkamer of bij een huurachterstand, belt u met 085 800 2604 voor een snelle ontruiming. Deze is mogelijk binnen 24 uur.

Geen spoed? Start de gratis offerteaanvraag en ontvang tot 5 offertes van lokale ontruimingsbedrijven, waardoor u tot 40% kunt besparen. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Woningontruiming Goor: de belangrijkste informatie op rij

 • Woningontruimingen zijn nodig na bijvoorbeeld een overlijden of faillissement.
 • Ontruimingsbedrijven maken panden snel leeg en klaar voor oplevering.
 • Kosten voor woningontruiming starten vanaf ongeveer €400 voor een seniorenwoning en kunnen oplopen tot €1.500 – €2.500 voor grote woningen met meer dan 3 slaapkamers.
 • Een gemiddelde eengezinswoning ontruimen kost tussen de €600 en €1.500, afhankelijk van de inboedel en extra diensten zoals eindschoonmaak of kleine reparaties.
 • Spoedontruimingen, zoals na overlijden, kunnen vaak binnen 24 uur worden gerealiseerd.
 • Extra diensten omvatten bezemschoon opleveren, vloerbedekking verwijderen en tuinonderhoud.
 • Bij het kiezen van een ontruimingsbedrijf is het belangrijk te letten op specialisatie, lokale aanbieders, beoordelingen, en duidelijke afspraken.
 • Offerteaanvragen bij ontruimingsbedrijven kunnen kostenbesparingen tot 40% opleveren. Wij adviseren om gratis offertes te vergelijken.

woningontruiming Goor

Wanneer een woningontruiming in Goor uitvoeren?

  Woningontruimers worden door particulieren vaak ingeschakeld bij een verhuizing, na overlijden of bij een seniorenverhuizing. Maar er zijn meer redenen waarom het verstandig is om een vakman in te schakelen voor een woningontruiming in Goor.

 • Woningontruiming na overlijden: in een emotionele tijd waarin u veel moet regelen hoeft u zich niet met deze zware klus bezig te houden.
 • Bedrijfsontruiming: het ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat uw oude bedrijfspand snel klaar voor oplevering is.
 • Woningontruiming voor senioren: na het verhuizen naar een seniorenwoning maken de experts uw oude woning leeg.
 • Ontruiming van een wietplantage: deze gevaarlijke klus vraagt om een professionele aanpak. De specialisten ontruimen, maken schoon en ontgeuren.
 • Bij een huurachterstand: wanneer een huurder een flinke huurachterstand heeft schakelt u als verhuurder een ontruimingsspecialist in.
 • Bel naar 085 800 2604 en kom in contact met een ontruimingsbedrijf uit de regio!

Waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Het ontruimen van een woning of een bedrijfspand is vaak een zware klus die ook nog eens veel tijd kost. Daarom schakelen mensen vaak een ontruimingsbedrijf in. Maar er zijn meer redenen.

Schakel een vakkundige ontruimingsbedrijf in:

 • Een goed ontruimingsbedrijf neemt u alle zorgen uit handen.
 • Ontruimers werken altijd zorgvuldig en respectvol.
 • U hoeft zelf het zware werk niet te doen.
 • De emotionele betrokkenheid wordt beperkt.
 • Het leegruimen van het huis gaat snel en probleemloos.
 • De woning wordt bezemschoon opgeleverd.

woning ontruimen Goor

Wat kost een woningontruiming in Goor?

  Een woning ontruimen begint voor een seniorenwoning ongeveer met €400,-. Is uw woning groter, dan worden ook de kosten hoger. Het leeghalen van een kleine woning met 1 of 2 kamers begint vanaf €800,-. Wilt u een grote woning met meer dan 3 slaapkamers laten ontruimen? Dan moet u rekening houden met kosten tussen de €1.500,- en €2.500,-.

  De exacte kosten van een woningontruiming in Goor zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De grootte van de inboedel
 • Afvalkosten
 • Voorrijkosten
 • Opkopen van inboedel
 • Extra opties
 • Bij extra opties moet u denken aan een grondige eindschoonmaak, het verwijderen van de vloerbedekking en gordijnrails en extra diensten zoals de eindinspectie en het inleveren van de sleutels. Schakel een ontruimingsbedrijf in voor het ontruimen van uw woning of bedrijfspand. Vraag dan gratis offertes aan!

Woningontruiming: kosten 2024

Type woningontruiming: Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning Vanaf €400,-
Woning met 1 of 2 kamers Vanaf €800,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.500,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Prijsvoorbeelden woningontruiming 2024

Benieuwd naar de exacte kosten van een huisontruiming?

Vraag gratis offertes aan, zonder verplichtingen!

Waarom gebruik maken van onze service?

Heeft u geen tijd om het ontruimen van uw huis zelf te doen? Of moet deze vervelende en zware klus gebeuren in een periode waarin u veel aan uw hoofd heeft? Met een ontruimingsbedrijf gaat de ontruiming snel en zonder zorgen.

Via onze gratis offerteservice vindt u gemakkelijkeen ervaren specialist uit uw omgeving voor het ontruimen van uw woning.
Wat zijn de voordelen van onze service?
 • U vindt altijd een professioneel en betrouwbaar ontruimingsbedrijf uit de buurt.
 • Laat u verrassen door de scherpe prijzen.
 • Ook een spoedontruiming binnen één dag is mogelijk.
 • Altijd een snelle ontruiming op een zorgvuldige en respectvolle manier.
 • De offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Woning ontruimen Goor: wat is de werkwijze?

Een woning ontruimen in Goor verloopt in principe volgens vier stappen.

Vier stappen van een ontruiming:

 1. Inventarisatie van de inboedel: de specialist komt op locatie langs om de grootte van de woning en de inboedel in te schatten. U geeft in dit gesprek aan wat u wilt dat er met de spullen gebeurt: opslaan, doneren, verkopen of weggooien. Na het gesprek ontvangt u een offerte. Gaat u akkoord? Dan gaan de ontruimers aan de slag.
 2. Woning ontruimen: de ontruimers sorteren alle spullen en zorgen ervoor dat ze op de juiste plek terechtkomen. Als ze belangrijke papieren of foto’s tegenkomen, zorgen ze ervoor dat u deze krijgt.
 3. Herstelwerkzaamheden: voordat u de sleutels van de woning kan inleveren, moeten vaak herstelwerkzaamheden gedaan worden. Indien gewenst verwijderen de specialisten gordijnrails en vloerbedekking en dichten zij gaten.
 4. Oplevering: het ontruimingsbedrijf maakt de woning bezemschoon of voert eventueel extra schoonmaakwerkzaamheden uit. Desgewenst doen de specialisten ook de eindinspectie en het inleveren van de sleutels van uw huurwoning voor u.

Professioneel, efficiënt en respectvol

Wilt u uw woningontruiming na overlijden in Goor liever niet zelf doen, maar ziet u er tegenop om vreemden deze klus te laten doen? Die zorgen zijn niet nodig. Woningontruimers werken altijd zorgvuldig en respectvol. Vinden ze foto’s, belangrijke papieren of waardevolle spullen? Dan zorgen ze ervoor dat u die krijgt.

U kunt zich in deze moeilijke tijd bezighouden met het afscheid van de overledenen en hoeft zich geen zorgen te maken over het leeghalen van de woning.

Hulp nodig bij ontruiming?

Vind een betaalbaar ontruimingsbedrijf!

Nu bereikbaar.

ontruiming Goor

Inzicht in de diverse soorten ontruimingen

Een ontruimingsbedrijf maakt onderscheid tussen verschillende soorten ontruimingen. Gaat het om een standaard woningontruiming in Goor, of juist om het leeghalen van een woning na een seniorenverhuizing? Ook voor een bedrijfsontruiming schakelt u de professionele hulp van een ontruimingsbedrijf in. Vul hiervoor het offerteformulier in. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten ontruimingen.

Huisontruiming Goor

Gaat u verhuizen? Dan neemt u vast niet al uw spullen mee naar uw nieuwe woning. Na de verhuizing blijft er vaak veel achter in de oude woning. In plaats van dat u uw nieuwe woning inricht, bent u bezig met het leeghalen van het oude huis. Niet wanneer een ontruimingsbedrijf de huisontruiming in Goor overneemt.

Het ontruimen van uw huis gaat een stuk sneller, terwijl u kan genieten van uw nieuwe woning. Ook het ontruimen van een complete inboedel is mogelijk. De specialisten ruimen de woning bezemschoon op, zodat de woning klaar is voor de sleuteloverdracht. Eventueel doen zij ook de eindinspectie van uw huurwoning en leveren de ontruimers de sleutels voor u in. Een gemiddelde huisontruiming kost tussen de €600,- tot €1.500,-, afhankelijk van de grootte van de woning!

Lees hier meer over de ontruimingsdienst en woningontruiming.

Woningontruiming van eengezinswoning

€600,- tot €1.500,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget woningontruiming
Vanaf €600,-

– Woning volledig ontruimen
– Weinig afvalstortkosten
– Zelf vloerbedekking verwijderen
– Zelf eindschoonmaak van woning

Full service woningontruiming
Tot €1.500,-

– Woning volledig ontruimen
– Veel afvalstortkosten
– Vloerbedekking laten verwijderen
– Grondige eindschoonmaak is inbegrepen bij de prijs

Woningontruiming senioren

Wanneer u naar een seniorenwoning verhuist, gaat u vaak kleiner wonen. Dat is zeker het geval wanneer u naar een zorgkamer verhuist. Na de verhuizing blijven er dus veel spullen achter in de oude woning. Het leeghalen van de woning is een zware klus, die u zelf liever niet doet of niet meer kan doen. Met een ontruimingsbedrijf hoeft u niets te doen en wordt de woning snel leeggehaald.

De kosten van een seniorenontruiming beginnen rond de €400,-. Ook hier hangt het af van de werkzaamheden die u laat uitvoeren en hoe groot de seniorenwoning is. Een kamer ontruimen is goedkoper dan een volledig appartement!

Met een ontruimingsbedrijf geeft u de oude spullen een nieuwe bestemming. U kunt bruikbare goederen verkopen of doneren aan bijvoorbeeld de kringloopwinkel of een goed doel. Eventueel laat u de specialisten ook de gordijnrails en andere zaken verwijderen en een uitgebreide eindschoonmaak uitvoeren.

Lees hier meer over een ontruiming voor senioren.

woningontruiming na overlijden Goor

Woningontruiming na overlijden Goor

Een woningontruiming na het overlijden in Goor van een dierbare is een zwaar en vaak emotioneel proces. In een periode waarin u het druk heeft met het regelen van veel zaken, zoals de uitvaart, is de woningontruiming vaak een klus die u er niet bij kunt hebben. Wanneer het om een huurwoning gaat, is er vaak ook nog haast bij.

Maak het uzelf gemakkelijk!

Met het inschakelen van een ontruimingsbedrijf blijft u deze emotionele taak bespaard. Het huis is snel ontruimd, zodat u geen extra huur- en verzekeringskosten heeft. U bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt. Ook een spoedontruiming is mogelijk.

Hoe gaat het huis leeghalen na overlijden in zijn werk?

Als eerste komt er een ontruimer langs op locatie om de inboedel te inventariseren. Hij schat de grootte in en kan zo bepalen hoe lang het ontruimen gaat duren en wat het ongeveer gaat kosten. Ook bespreekt de ontruimer uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de inboedel laten opkopen? Dan maakt hij direct een schatting van de waarde.

De tweede stap is het sorteren en verwijderen van de inboedel. Afhankelijk van uw wensen worden alle spullen in categorieën verdeeld: verkopen, doneren, opslaan, behouden of weggooien. De ontruimers zorgen ervoor dat alles op de juiste plek komt en de woning snel leeg is.

Vervolgens is het tijd voor eventuele herstelwerkzaamheden en de eindschoonmaak. U kunt ook met het ontruimingsbedrijf afspreken dat de vloerbedekking weggehaald wordt.

De laatste stap is de oplevering. Binnen no-time is de woning leeg.

Tips bij woningontruiming na overlijden

Met de volgende tips verloopt de boedelruiming in Goor na overlijden altijd soepel en snel:

 • Kunt u binnen de korte termijn van de ontruiming niet beslissen welke spullen u wilt houden en welke niet? De meeste ontruimingsbedrijven beschikken over opslagruimte waar de boedel veilig en droog staat.
 • Wie is er verantwoordelijk voor het ontruimen? Dat zijn de erfgenamen. Als er geen testament is, wordt het wettelijke erfrecht gevolgd.
 • Kies voor een bedrijf uit de buurt. Daarmee houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Een zorgkamer moet binnen enkele dagen leeggehaald worden en bij een huurwoning heeft u tussen 1 en 3 maanden de tijd.

Boedelruiming na het overlijden van een dierbare?

Zoek niet verder en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wietplantage ontruimen

Het zal u maar gebeuren: in uw huurpand wordt een wietplantage ontdekt. In Nederland gebeurt dit helaas steeds vaker. Nadat de politie alle apparatuur en planten heeft verwijderd, blijft u achter met een enorme ravage. Deze situatie vraagt om een professionele ontruiming. Een ontruimingsspecialist heeft ervaring met het ontruimen van wietplantages en draait er zijn hand niet voor om.

Bij een wietplantage ontstaan gevaarlijke situaties, door onder meer schimmelvorming, gevaarlijke chemicaliën en schade aan de woning.

Hoe gaat de ontruimer te werk?

Het ontruimingsbedrijf maakt niet alleen de woning of bedrijfspand leeg, maar maakt deze ook schoon. Het grootste probleem is vaak de schimmel die ontstaat. Het ontruimingsbedrijf gebruikt een afzuigapparaat om alle schimmelsporen te verwijderen en voert zo nodig een geurbehandeling uit.

Bedrijfsontruiming

Een ontruimingsbedrijf werkt niet alleen voor particulieren, maar een bedrijfsontruiming is ook een optie. Bedrijven kunnen behoefte hebben aan een ontruimingsbedrijf na een verhuizing, faillissement of wanneer er ingrijpende werkzaamheden aan het pand plaatsvinden. Het gaat dan niet enkel om kantoorpanden, maar ook fabrieken, showrooms, magazijnen of werkplaatsen.

Bij een verhuizing en faillissement maakt het ontruimingsbedrijf de ruimte snel leeg en bezemschoon, zodat u geen extra huurkosten heeft.

Gaat het om een verbouwing? Dan is het soms nodig om inboedel tijdelijk elders onder te brengen. De meeste ontruimingsbedrijven beschikken over een opslag waar de spullen veilig en droog staan.

ontruimingsbedrijf

Welke diensten zijn er bij een woningontruiming in Goor?

Wilt u uw huis laten ontruimen? Dan heeft u een ruime keuze uit verschillende ontruimingsdiensten. Standaard is bij een boedelruiming inbegrepen het leeghalen van de woning en het bezemschoon opleveren inbegrepen, maar er is altijd meer te doen. Denk maar eens aan kleine herstelwerkzaamheden, zoals het dichten van gaten in muren of het verwijderen van vloerbedekking. En heeft u wel eens aan de tuin gedacht? Zeker wanneer het om een huurwoning gaat, is het belangrijk dat u de woning in originele staat achterlaat om vervelende kosten te voorkomen.

Maak gebruik van een ontruimer! Met de extra diensten van een ontruimingsbedrijf hoeft u zelf weinig tot niets meer te doen.

Hieronder leest u meer over alle diensten van een ontruimingsbedrijf bij een woningontruiming in Goor. Direct een ontruimer inschakelen? Vul dan het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvend offertes.

1. Bezemschoon opleveren

Het bezemschoon opleveren van een woning is een standaard onderdeel van een woningontruiming in Goor. In geval van een huurwoning is dit verplicht. In de eindinspectie van de verhuurder wordt altijd gekeken of de woning wel schoon is.

Zijn er meer schoonmaakwerkzaamheden nodig? De experts van een ontruimingsbedrijf kunnen ook een grondige schoonmaak doen. De sanitaire ruimtes en alle installaties worden dan goed schoongemaakt. U betaalt hiervoor gemiddeld €20,- per uur.

2. Herstelwerk en schoonmaak

Vaak moet een woning in originele staat worden opgeleverd, zeker wanneer het om een huurwoning gaat. Na het leegruimen van het huis zijn daarom vaak nog herstelwerkzaamheden nodig. Deze kunnen uitstekend gecombineerd worden met een ontruiming. De kosten voor dit herstel- en schoonmaakwerk liggen rond de €20,- per uur.

Herstelwerk? Bij herstelwerkzaamheden moet u denken aan het verwijderen van gordijnrails, kleine reparaties en het verwijderen van vlekken. De woning is binnen no-time klaar voor oplevering!

Vind eenvoudig een professionele ontruimer. Bel nu naar 085 800 2604.

3. Schoonmaak na overlijden

Helaas komt het voor dat mensen onopgemerkt thuis overlijden. In geval van een lijkvinding is er een extra schoonmaak nodig. Dit is een zeer specialistische vorm van reinigen. Een verkeerde reiniging kan allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Het ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat u na de schoonmaak niets meer van het overlijden terugziet en dat de woning heel schoon en fris is.

ontruimingsdienst

4. Vloerbedekking verwijderen

Een huurwoning moet altijd in originele staat worden opgeleverd. Dat betekent dat de vloerbedekking overal verwijderd moet worden. Wanneer het pand leeggehaald is, lijkt de klus misschien geklaard, maar vergis u niet. Het verwijderen van de vloerbedekking is een van de klussen waar veel werk in zit.

Door dit door de woningontruimers te laten doen, hoeft u deze lastige en tijdrovende klus niet zelf te doen! U betaalt hiervoor gemiddeld €2,50 per m²!

5. Tuinonderhoud bij oplevering woning

Naast de woning moet de tuin er natuurlijk ook netjes uitzien wanneer u de sleutels van de woning inlevert of wanneer u de woning verkoopt. Veel mensen vergeten dat. Geen tijd en zin om zelf te gaan schoffelen? Laat dan de woningontruimers tuinonderhoud uitvoeren. Ook is het mogelijk om de tuin te laten ontruimen, wanneer hier spullen staan opgeslagen.

6. Hulp bij het huis opruimen

Woningontruimers zijn niet alleen tot hulp bij het leeghalen van een gehele woning, maar ook bij het opruimen van bepaalde ruimtes. Heeft u in de afgelopen jaren veel spullen verzameld en weet u niet waar u moet beginnen met het opruimen van de zonder, garage, berging of schuur? Met de professionele hulp van ervaren woningontruimers is die zolder of berging binnen no-time opgeruimd!

7. Kun je de inboedel laten opkopen?

Bij een woning ontruimen in Goor bepaalt u zelf wat er met de inboedel gebeurt. Eén van de opties is de spullen verkopen. De meeste ontruimingsbedrijven kopen inboedel zelf op, of werken samen met veilinghuizen. De opbrengst van het opkopen wordt dan in mindering gebracht van de kosten van de ontruiming. Soms is ook mogelijk om een huis te laten ontruimen in ruil voor inboedel. Dan betaalt u niets, maar bepaalt u niet zelf wat er met de spullen gebeurt.

8. Inboedelopslag

Laat u een huis ontruimen in Goor, maar weet u niet wat er met de inboedel moet gebeuren? In geval van overlijden is het soms lastig om snel te bepalen waar de spullen van uw dierbare naartoe moeten. Maar ook bij een verhuizing is inboedelopslag soms noodzakelijk.

De meeste ontruimingsbedrijven beschikken over een opslagruimte. Daar staan uw dierbare spullen droog en veilig.

Bespreek uw wensen met het ontruimingsbedrijf. Zij helpen u graag verder.

9. Archiefvernietiging

Heeft u een archief dat u wilt vernietigen? In deze belangrijke papieren staat vaak vertrouwelijke informatie die niet openbaar mag worden. Gewoon in de papierbak gooien is dus geen optie. Schakel in plaats daarvan een ontruimingsbedrijf in voor archiefvernietiging.

De vernietiging van de papieren, tapes, computer, harddisks enzovoort vindt vaak voor de deur plaats. Na de vernietiging is elk document versnipperd en onleesbaar.

Huis leeghalen?

Vind snel een specialist met onze offerteservice!

Recente aanvragen:
Woningontruiming in Enschede
Seniorenverhuizing in Zwolle
Bedrijfsontruiming in Hengelo
Boedelontruiming in Deventer
Inboedelopslag in Almelo
Huisontruiming in Kampen
Woning ontruimen in Rijssen
Schoonmaken na overlijden in Oldenzaal
Huis bezemschoon opleveren in Nijverdal
Inboedel opkopen in Borne

Waarop letten bij inschakelen van een ontruimingsbedrijf?

Wilt u een woningontruimer inschakelen? Via onze offerteservice komt u snel in contact met een specialist uit de buurt. Waarop moet u letten bij het inschakelen van een ontruimer?

 • Schakel altijd een ontruimingsbedrijf uit de buurt in. Daarmee houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Controleer of het bedrijf een specialisme heeft, zoals bedrijfsontruimingen of seniorenontruimingen.
 • Zoek online recensies van de woningontruimer op. Goede beoordelingen verzekeren u van een goede service.
 • Maak altijd duidelijk prijsafspraken en zet deze ook zwart op wit, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
 • Is een woningontruiming met spoed mogelijk?
 • Controleer ook of het ontruimingsbedrijf een verzekering biedt waarbij u verzekerd bent bij schade aan de inboedel.
 • Omdat het om een persoonlijk aangelegenheid gaat, is het fijn wanneer u een klik heeft met de woningontruimer. Het oriënterende en inventariserende gesprek is een goede gelegenheid om te kijken of de klik er is.

ontruimingsbedrijf Goor

Huisontruiming Goor? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u uw huisontruiming professioneel aanpakken? Met een ontruimingsbedrijf hoeft u zicht zelf niet met de vervelende en zware ontruiming bezig te houden. Binnen no-time is de woning klaar voor de sleuteloverdracht. Zoek niet verder naar een ervaren woningontruimer uit de buurt! Woning laten ontruimen in Goor?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij u in de regio. Kies zelf het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Zit er geen geschikt bedrijf voor u tussen? Uw aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Is er spoed bij uw ontruimingsklus? Schroom niet en bel direct met 085 800 2604!

Nu bereikbaar.

Veelgestelde vragen over woningontruimingen

Wilt u binnenkort ontruimers inschakelen voor het leeghalen van uw huis? Hieronder vindt u de antwoorden op zes veelgestelde vragen. Heeft u nog andere vragen, dan kunt u altijd bij uw ontruimer terecht. Nog op zoek naar een vakman om u te helpen? Vraag snel gratis offertes aan!

Tijdens een woningontruiming kunt u ervoor kiezen om waardevolle inboedel te verkopen, doneren, of tijdelijk op te slaan. Veel ontruimingsbedrijven bieden de mogelijkheid om de inboedel op te kopen of werken samen met veilinghuizen. De opbrengst kan dan in mindering gebracht worden op de kosten van de ontruiming.
Naast het ontruimen van de woning zelf, kunnen ontruimingsbedrijven ook zorg dragen voor het tuinonderhoud. Dit kan variëren van het verwijderen van onkruid tot het volledig ontruimen van de tuin, afhankelijk van de wensen van de klant en de staat van de tuin.
De erfgenamen zijn over het algemeen verantwoordelijk voor het leeghalen van de woning. Zijn er geen erfgenamen of aanvaarden zij de erfenis niet? Dan wordt de ontruiming door iemand anders geregeld: zoals de woningcorporatie, de hypotheekverstrekker of de gemeente. Maar in de meeste gevallen zijn er altijd wel mensen die de ontruiming op zich nemen.
Ja, spoedontruimingen zijn mogelijk en kunnen vaak binnen 24 uur worden gerealiseerd. Dit is vooral van toepassing in situaties zoals na het overlijden in een zorgkamer of bij een huurachterstand, waarbij de woning snel leeg en opleveringsklaar moet zijn.
Herstelwerkzaamheden kunnen variëren van het verwijderen van gordijnrails tot het dichten van gaten in de muur. Dit is onderdeel van het terugbrengen van de woning in de originele staat, vooral bij huurwoningen. Ontruimingsbedrijven kunnen deze werkzaamheden uitvoeren als onderdeel van de ontruiming.
Ja, ontruimingsbedrijven bieden ook diensten aan voor het opruimen van specifieke ruimtes zoals garages, zolders of bergingen. Dit kan een handige oplossing zijn als u zelf niet weet waar te beginnen met opruimen of als de taak te overweldigend is.
Ontruimingsbedrijven kunnen ook archiefvernietiging verzorgen, waarbij vertrouwelijke documenten, zoals papieren, CD’s en harddisks, versnipperd en onleesbaar gemaakt worden. Dit gebeurt vaak ter plaatse en zorgt ervoor dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt.