Woningontruiming Vleuten

Voor woningontruiming, spoedontruiming en bedrijfsontruiming!

Nu bereikbaar.

Woningontruiming » Woningontruiming Vleuten

Alles over woningontruiming in Vleuten

Woningontruiming in Vleuten nodig? Na een verhuizing of een overlijden is het leeghalen van het huis vaak een zware en tijdrovende klus. Hetzelfde geldt voor bedrijfsontruimingen bij bijvoorbeeld een verbouwing of een faillissement. Met een ontruimingsbedrijf hoeft u zich niet bezig te houden met het leegruimen. Uw woning of bedrijfspand is binnen no-time leeg en klaar voor oplevering. Bent u op zoek naar een ervaren specialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij u in de regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden. Kies het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Uw aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast wanneer er geen passend aanbod voor u tussen zit.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en voordelen van ontruimingsbedrijven. Ook vindt u handige prijsinformatie.

Spoedontruiming? Direct contact!

Er zijn verschillende situaties waarbij een woning met spoed moet worden leeggehaald. De meest voorkomende reden is na overlijden van een bewoner van een zorgkamer. In dat geval moet de kamer vaak binnen enkele dagen leeggemaakt worden.

Een andere situatie is wanneer u als verhuurder te maken heeft met een huurder met een grote huurachterstand. Wanneer u op zoekt bent naar een specialist voor een woningontruiming met spoed, belt u het best direct met 085 800 2605. Vaak is een ontruiming binnen 24 uur al te realiseren!

Alles wat u moet weten over een woningontruiming in Vleuten

 • De kosten voor een woningontruiming in Vleuten liggen tussen de €200,- en €2.500,-. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de omvang van de woning en inboedel, en eventuele extra diensten.
 • Bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf vindt eerst een kennismakings- en inventarisatiebezoek plaats. Op basis hiervan wordt een planning opgesteld en een prijsopgave verstrekt. Na uw goedkeuring wordt een datum voor de ontruiming ingepland. Op de dag zelf worden de afgesproken werkzaamheden uitgevoerd en wordt de woning opgeleverd.
 • Er zijn diverse soorten ontruimingen, met als meest voorkomende de huis- en bedrijfsontruimingen. Daarnaast kunt u een ontruimingsbedrijf inschakelen voor een woningontruiming na een overlijden.
 • Naast het ontruimen van woningen en bedrijfspanden bieden deze bedrijven vele extra diensten aan. Dit kan variëren van schoonmaak- en herstelwerkzaamheden tot het verwijderen van vloerbedekking.
 • Ook voor specialistische reiniging, zoals het ontruimen van zwaar vervuilde woningen en wietplantages of het schoonmaken na een onopgemerkt overlijden, kunt u bij hen terecht.
 • Bij een ontruiming heeft u de keuze wat er met de inboedel gebeurt. Opties zijn onder andere het laten opkopen van waardevolle spullen, tijdelijke opslag of afvoer naar de vuilstort.
 • Wist u dat u ook bij een ontruimingsbedrijf terecht kunt voor het laten opruimen van uw garage, zolder, kelder, schuur of tuin?

woningontruiming Vleuten

Wat kost een woningontruiming in Vleuten?

De kosten van een woningontruiming in Vleuten zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de woningen en de inboedel. Zo beginnen de kosten voor het leeghalen van een woning met 1 of 2 kamers vanaf €800,-. Gaat het om een eengezinswoning, dan stijgen de gemiddelde kosten naar €600,- tot €1.500,-. Het ontruimen van een grote woning met meer dan 3 slaapkamers kost ongeveer tussen de €1.500,- en €2.500,-.

Wanneer u een ontruimingsbedrijf inschakelt voor het opruimen van bijvoorbeeld de garage of kelder, beginnen de prijzen vanaf €200,-.

Woningontruiming: kosten 2024

Type woningontruiming: Gemiddelde kosten*
Ontruimen specifieke ruimte in huis (garage, kelder, zolder) Vanaf €200,-
Kamer in verzorgingstehuis Vanaf €350,-
Seniorenwoning Vanaf €400,-
Woning met 1 of 2 kamers Vanaf €800,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.500,- tot €2.500,-
Spoedtarief €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan!

Naast de grootte van de inboedel zijn de kosten ook afhankelijk van de volgende factoren:

 • Voorrijkosten
 • Eventuele opbrengst uit het opkopen van inboedel
 • Afvalkosten
 • Extra opties, zoals een eindschoonmaak of kleine reparaties

Bij extra opties moet u denken aan een grondige eindschoonmaak, het verwijderen van de vloerbedekking en gordijnrails en extra diensten zoals de eindinspectie en het inleveren van de sleutels. In de onderstaande prijstabel vindt u de prijzen voor de extra diensten van een ontruimingsbedrijf.

Extra diensten: Gemiddelde kosten*
Afvalstort kosten (afhankelijk van de hoeveelheid €100,- tot €800,-
Schoonmaak kosten €20,- per uur
Herstelwerkzaamheden €20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen Vanaf €2,50 per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen

Prijsvoorbeelden woningontruiming 2024

Besparen op de kosten van een woningontruiming in Vleuten?

Vraag gratis offertes aan, zonder verplichtingen!

Woning ontruimen Vleuten: wat is de werkwijze?

Een woningontruiming verloopt doorgaans volgens volgens vaste stappen. Hieronder leest u welke stappen dit zijn en wat de werkwijze van een woning ontruimen in Vleuten is.

 1. Stap 1: kennismaking en inventarisatie. Een ontruimingsspecialist komt langs op locatie voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek maakt de specialist een inschatting van de grootte van de inboedel. Daarnaast bespreken jullie uw wensen. U geeft aan wat er met de inboedel moet gebeuren: opslaan, verkopen, doneren of weggooien. Na dit gesprek ontvangt u een offerte en planning van de ontruiming. Wanneer u akkoord gaat, wordt er een afspraak ingepland.
 2. Stap 2: huis leegmaken. De ontruimers sorteren eerst alle spullen in verschillende categorieën en maken dan de woning leeg. Komen ze belangrijke papieren of foto’s tegen? Dan krijgt u deze.
 3. Stap 3: schoonmaak herstelwerkzaamheden. Bezemschoon opleveren is bij de service inbegrepen, maar u heeft ook keuze uit verschillende extra diensten. Zo nodig voeren de ontruimers ook kleine herstelwerkzaamheden uit.
 4. Stap 4: oplevering. Als de specialisten klaar zijn is de woning leeg en schoon, zodat u de sleutels direct kan inleveren. Desgewenst doen de ontruimers ook de eindinspectie van uw huurwoning voor u en leveren zij de sleutels in.

ontruiming Vleuten

Woningontruiming Vleuten: welke soorten ontruimingen zijn er?

Hoewel het bij een ontruiming altijd gaat om het leeghalen van een ruimte of een pand, zijn er verschillende soorten ontruimingen. Daarbij kunt u denken aan een woning ontruimen na overlijden, een seniorenontruiming of een standaard woningontruiming in Vleuten. Maar ook voor een bedrijfsontruiming schakelt u gerust een ontruimingsbedrijf in. Bent u op zoek naar een ontruimingsbedrijf? Bel dan naar 085 800 2605. U komt direct in contact met een ontruimer bij u in de buurt.

Hieronder leest u meer over verschillende ontruimingen.

Huisontruiming Vleuten

Een standaard huisontruiming in Vleuten komt vaak voor bij een verhuizing. Wanneer u verhuist naar een nieuwe woning, neemt u vast niet al uw spullen mee. Een verhuizing is juist een mooi moment om te kijken wat u echt nodig heeft. Dat heeft tot gevolg dat er vaak van alles in de oude woning achterblijft.

Na een lange verhuisdag is het leeghalen van de oude woning vaak het laatste waar men zin in heeft. Met professionele hulp gaat het opruimen van de inboedel veel sneller, terwijl u er zelf geen werk van heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om een complete inboedel te laten ontruimen.

Een verhuizing is niet de enige aanleiding voor een huisontruiming. Het komt ook regelmatig voor dat mensen hun woning verhuren en dat de huurders met de noorderzon zijn vertrokken of huurders die uit huis zijn gezet wegens een huurachterstand.

Woningontruiming van eengezinswoning

€600,- tot €1.500,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget woningontruiming
Vanaf €600,-

– Woning volledig ontruimen
– Weinig afvalstortkosten
– Zelf vloerbedekking verwijderen
– Zelf eindschoonmaak van woning

Full service woningontruiming
Tot €1.500,-

– Woning volledig ontruimen
– Veel afvalstortkosten
– Vloerbedekking laten verwijderen
– Grondige eindschoonmaak is inbegrepen bij de prijs

Woningontruiming senioren

Bij het bereiken van een respectabele leeftijd hoort vaak een verhuizing naar een seniorenwoning of zorgkamer. Omdat de nieuwe woning vaak kleiner is dan uw huidige woning, blijft er na een seniorenverhuizing veel achter. Het is veel en zwaar werk om de oude woning helemaal leeg te maken. Vooral omdat de inboedel vaak over meerdere mensen, de kringloop en de vuilstort verdeeld moeten worden.

Als u uw woningontruiming uitbesteedt aan een vakman wordt alles voor u geregeld. En dat ook nog binnen een zeer korte tijd. Het is ook mogelijk de ontruimers gordijnrails en vloerbedekking te laten verwijderen, zodat uw woning in één keer helemaal klaar is voor de sleuteloverdracht.

woningontruiming na overlijden Vleuten

Woningontruiming na overlijden Vleuten

Het overlijden van een dierbare gaat vaak gepaard met het ontruimen van diens woning. Dit is vaak een emotionele klus waarbij u constant aan het verlies van uw dierbare geconfronteerd wordt. Bovendien moet een seniorenwoning of zorgkamer vaak erg snel ontruimd worden, soms al binnen enkele dagen.

Laat de klus over aan een ontruimingsbedrijf!

In deze periode, waarin u veel moet regelen, is het fijn om de woningontruiming na overlijden in Vleuten over te laten aan specialisten. Deze werken altijd respectvol en zeer snel. U bepaalt zelf wat er met de inboedel gebeurt en ook een spoedontruiming is mogelijk. U kunt zich richten op het verwerken van het verlies.

Hoe gaat het huis leeghalen na overlijden in zijn werk?

Het huis van een overledene in leeghalen verloopt doorgaans volgens een aantal stappen. Als eerste ontmoet u een ontruimingsspecialist in de woning. U geeft nu aan wat u wilt dat er met de spullen gebeurt en hij schat de grootte van de inboedel in. Nadien ontvangt u een offerte.

Gaat u akkoord?

Dan beginnen de ontruimers met het verdelen van de spullen in verschillende categorieën: doneren, opslaan, verkopen of weggooien. Ook is het mogelijk om spullen bij u en andere erfgenamen te laten brengen.

Als de woning leeg is, zijn de ontruimers nog niet klaar. Zij leveren de woning altijd bezemschoon op, maar u kunt ze ook vloerbedekking laten verwijderen, laten schoonmaken of herstelwerk laten doen.

Tips bij woningontruiming na overlijden

Een woning ontruimen in Vleuten na overlijden is een emotionele en zware klus. Met de volgende tips zorgt u ervoor dat de ontruiming snel en soepel verloopt.

 • De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor het leeghalen van het huis. Wanneer er geen testament is, wordt het wettelijke erfrecht gevolgd.
 • Bij een zorgkamer heeft u vaak slechts enkele dagen om deze leeg te maken. In geval van een huurwoning heeft u tussen de 1 en 3 maanden de tijd.
 • Vindt u het lastig om binnen korte termijn al te beslissen wat er met alle inboedel moet gebeuren? Als u er niet uitkomt, slaan de ontruimers de spullen tijdelijk voor u op. Dan kunt op een later moment rustig besluiten waar de inboedel naartoe moet.
 • Door voor een ontruimer uit de buurt te kiezen, bespaart u op de voorrijkosten. Bent u op zoek naar een ontruimingsbedrijf bij u in de regio? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Professioneel, efficiënt en respectvol

Ziet u er tegenop om ontruimers de woningontruiming na overlijden in Vleuten te laten doen, maar vindt u het zelf ook een te zware klus? Of vindt u het een gek idee om uw eigen woning te laten leeghalen door mensen die u niet kent? Die zorgen zijn helemaal niet nodig. Woningontruimers werken altijd zeer zorgvuldig en respectvol.

U laat de ontruiming met een gerust hart aan ze over. Als ze tijdens het leeghalen foto’s of belangrijke documenten tegenkomen, zorgen ze altijd dat u die krijgt.

Bedrijfsontruiming Vleuten

Een bedrijf kan in verschillende situaties baat hebben bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf. Na een bedrijfsverhuizing bijvoorbeeld, of bij een faillissement. Ook wanneer er ingrijpende werkzaamheden aan een bedrijfspand gepland staan, moeten ruimtes soms tijdelijk leeggemaakt worden.

Welke bedrijfsruimtes?

Ontruimingsspecialisten zijn voor alle bedrijfsruimtes in te schakelen, zoals kantoren, showrooms, magazijnen, werkplaatsen of fabrieken. Door het inschakelen van expert gaat de ontruiming zeer snel en efficiënt, waardoor u bespaart op onnodige huurkosten. Bij een verbouwing biedt een ontruimingsbedrijf vaak opslagruimte waar de inboedel tijdelijk gestald kan worden.

Naast een bedrijfsontruiming in Vleuten heeft u keuze uit meer diensten. Daarbij moet u denken aan het verwijderen van vloerbedekking en tijdelijke scheidingswanden en het doen van kleine herstelwerkzaamheden, zoals het dichten van gaten in de muren.

Wietplantage ontruimen

In Nederland gebeurt het steeds vaker: in een huurpand wordt een wietplantage ontdekt. Het zal u als verhuurder maar gebeuren. Wietplantages komen in alle gebouwen voor, in rijtjeswoningen, bedrijfspanden of appartementen.

De politie verwijdert altijd de meeste apparatuur en planten, maar er blijft daarna veel over om te verwijderen. Daarnaast is het pand vaak ook erg beschadigd en is er eigenlijk altijd sprake van veel schimmelvorming.

Dit vraagt om een speciale aanpak waarin ontruimingsbedrijven veel ervaring hebben. Naast leeggehaald wordt het pand ook schoongemaakt. De specialisten zorgen ervoor dat het pand weer bruikbaar wordt met speciale afzuigapparatuur en een geurbehandeling.

Huis ontruimen in Vleuten?

Vind een geschikt ontruimingsbedrijf!

Nu bereikbaar.

ontruimingsbedrijf

Welke diensten zijn er bij een woningontruiming in Vleuten?

De werkzaamheden van een ontruimingsbedrijf bestaan uit veel meer dan alleen het wegvoeren van inboedel. U heeft dan ook een ruime keuze uit verschillende ontruimingsdiensten wanneer u een bedrijf inschakelt een woningontruiming in Vleuten.

Wanneer een woning leeggehaald is, is deze vaak nog niet klaar voor de sleuteloverdracht. Zeker wanneer het gaat om een huurwoning, is het belangrijk dat de woning in originele staat wordt gebracht. Eén van de diensten van woningontruimers is dan ook het verwijderen van vloerbedekking en het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.

Direct een ontruimingsbedrijf inschakelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf bij u in de regio.

Meer weten over de extra diensten van een ontruimingsbedrijf? Hieronder vindt u meer informatie.

1. Bezemschoon opleveren

Wanneer de specialisten klaar zijn met het leeghalen van uw woning, zijn ze nog niet helemaal klaar. Onderdeel van een woningontruiming is namelijk dat deze altijd bezemschoon wordt opgeleverd.

Wanneer u een huurwoning niet bezemschoon achterlaat, kan de verhuurder kosten in rekening brengen. Met de hulp van professionele woningontruimers hoeft u zich over de schoonmaak geen zorgen te maken. Is er een grotere schoonmaak nodig? Indien gewenst voeren de ontruimers een uitgebreide eindschoonmaak uit. Hiervoor betaalt u ongeveer €20,- per uur.

2. Herstelwerk en schoonmaak

In geval van een huurwoning moet deze in originele staat worden teruggebracht voordat u de sleutels inlevert. Dat betekent dat de woning niet alleen leeg moet zijn, maar dat ook bijvoorbeeld de gordijnrails, vloerbedekking en zelf opgehangen planken verwijderd moeten worden.

Het is mogelijk om het uitvoeren van schoonmaak- en herstelwerkzaamheden over te laten aan het ontruimingsbedrijf. Naast het grondig schoonmaken van de woning kunnen zij voor u de gordijnrails verwijderen en de gaten in de muren en plafonds dichten. De meeste ontruimingsbedrijven doen ook aan het witten van muren en plafonds.

3. Specialistische reiniging

Is er een dierbare van u thuis overleden. In geval van lijkvinding door ongemerkt overlijden of na een ongeval is een speciale schoonmaak nodig. Deze specialistische vorm van reinigen kunt u zelf niet uitvoeren. Daarnaast is dat ook niet verstandig, omdat dit vaak als zeer traumatisch ervaren wordt. Een ontruimingsbedrijf heeft ervaring met deze schoonmaakklussen en beschikking over speciale schoonmaakmiddelen, zodat de woning snel weer schoon en fris is.

Onder specialistische reiniging valt ook het schoonmaken van woningen na een misdrijf of het ontruimen van een vervuilde woning en mensen met verzameldrang. Bij deze mensen ziet u vaak dat de hele woning vol staat met spullen en er weinig tot geen ruimte meer is om te leven. Mensen met verzameldrang hebben vaak ook last van psychische en fysieke klachten, waardoor opruimen en schoonmaken niet wordt gedaan. Uiteindelijk leidt dit tot extreme vervuiling waar de nodige gezondheidsrisico’s aan verbonden zijn.

Wilt u direct in contact komen met een ontruimer? Bel nu naar 085 800 2605.

woning ontruimen Vleuten

4. Vloerbedekking verwijderen

Een van de voorwaarden van een huurpand is dat deze weer in originele staat teruggebracht moet worden wanneer u het contract opzegt, of het nu om een woning of om een bedrijfspand gaat. Het verwijderen van vloerbedekking is een zware klus die altijd tegenvalt. U kunt er daarom voor kiezen om dit uit te besteden aan het ontruimingsbedrijf.

Gemiddeld kost dit €2,50 per m². U hoeft zelf niets te doen en de vloer is snel verwijderd.

5. Hulp bij het huis opruimen

Woningontruimers zijn niet alleen tot hulp bij het leeghalen van een woning, maar ook bij het opruimen van ruimte in uw huis. Heeft u een overvolle garage en weet u niet waar u moet beginnen met opruimen? Of puilt uw zolder of schuur uit?

Met de professionele hulp van woningontruimers is het opruimen van uw garage, berging of zolder in een mum van tijd klaar, zodat u met een schone lei kunt beginnen.

Wist u dat ontruimingsbedrijven ook hulp bieden bij het ontruimen van uw tuin?

6. De inboedel

Een boedelruiming Vleuten is een vast onderdeel van een woningontruiming. Wat er daarna met de inboedel gebeurt, bepaalt u zelf. Ontruimingsbedrijven bieden verschillende opties: zo kunt u de inboedel tijdelijk laten opslaan, de inboedel laten opkopen of doneren aan het goede doel.

Wilt u een huis laten leeghalen, maar weet u nog niet precies wat er met de inboedel moet gebeuren? Paniek is niet nodig, want de meeste ontruimingsbedrijven beschikken over een opslagruimte. Uw waardevolle spullen staan daar altijd veilig en droog. U bepaalt op een later moment rustig waar de spullen naartoe gebracht kunnen worden.

Een andere optie is de spullen verkopen. De meeste ontruimingsbedrijven kopen inboedel zelf op, of werken samen met veilinghuizen. De opbrengst van het opkopen wordt dan in mindering gebracht van de kosten van de ontruiming. Soms is ook mogelijk om een huis te laten ontruimen in ruil voor inboedel. Dan betaalt u niets, maar bepaalt u niet zelf wat er met de spullen gebeurt.

Op zoek naar een ontruimingsbedrijf in Vleuten en omgeving?

Kom gemakkelijk en snel in contact met een ontruimingsbedrijf bij jou in de regio!

Recente aanvragen:

Woningontruiming in Utrecht
Seniorenverhuizing in Amersfoort
Bedrijfsontruiming in Veenendaal
Boedelontruiming in Zeist
Inboedelopslag in Nieuwegein
Huisontruiming in Houten
Woning ontruimen in Soest
Schoonmaken na overlijden in Woerden
Huis bezemschoon opleveren in IJsselstein
Inboedel opkopen in Leusden

Waarop letten bij inschakelen van een ontruimingsbedrijf?

U wilt het ontruimen van uw woning of bedrijfspand natuurlijk graag aan een bekwaam bedrijf overlaten. Maar u weet nu zeker of u een goede ontruimer te pakken heeft? Doe uw voordeel met deze tips!

 • Bent u op zoek naar een vakman voor eigen specifieke ontruiming, zoals een seniorenontruiming of een bedrijfsontruiming? Kijk of het bedrijf een specialisatie heeft.
 • Schakel altijd een bedrijf uit de buurt in om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Zoek online naar beoordeling van uw ontruimingsbedrijf, zodat u weet of u een goede kwaliteit kunt verwachten.
 • Check of een ontruiming met spoed mogelijk is.
 • Maak altijd duidelijk prijsafspraken en zet deze ook op papier. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.
 • Check of u of het ontruimingsbedrijf verzekerd is voor schade aan uw inboedel tijdens de bedrijfs- of huisontruiming.
 • Het eerste gesprek is altijd een goed moment om te kijken of u een klik heeft met de ontruimer. Een klik hebben is fijn, omdat een woningontruiming een persoonlijke aangelegenheid is.
 • Vergelijk altijd meerdere offertes op basis van prijs en voorwaarden. Via onze gratis offerteservice ontvangt u meerdere offertes van ontruimingsbedrijven bij u in de regio.

Voordelen inschakelen van woningontruimer

Het ontruimen van uw woning is vaak een klus waar u niet op zit te wachten. Het kost veel tijd en het is ook nog eens zwaar werk. De reden dat veel mensen een ontruimingsbedrijf in Vleuten inschakelen is dan ook om zichzelf veel werk en tijd te besparen. Maar er zijn meer redenen om woningontruimers in te huren:

 • Ontruimers werken altijd respectvol en zorgvuldig, u geeft de ontruiming met een goed gevoel uit handen.
 • De emotionele betrokkenheid van u bij deze klus wordt zoveel mogelijk beperkt.
 • Het ontruimen van het huis gaat ontzettend snel met een professionele aanpak.
 • Uw woning wordt altijd bezemschoon opgeleverd.
 • Naast het leeghalen van de woning zijn er meer diensten waar u gebruik van kunt maken.

ontruimingsbedrijf Vleuten

Woningontruiming Vleuten? Vergelijk gratis offertes!

Met een ontruimingsbedrijf is het ontruimen van uw bedrijfspand of huis zo geklaard. U hoeft zich niet bezig te houden met deze zware en vervelende klus en het pand is meestal binnen één dag helemaal leeg en klaar voor de sleuteloverdracht! Bent u op zoek naar een ontruimingsbedrijf voor een woning laten ontruimen in Vleuten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij u in de regio. Kies zelf het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Zit er geen geschikt bedrijf voor u tussen? Uw aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Heeft u met spoed een ontruimer nodig? Bel dan direct met 085 800 2605 voor direct contact!

Nu bereikbaar.

Veelgestelde vragen over woningontruimingen

We zien dat er nog bij veel mensen twijfels zijn over een woningontruiming of de werkwijze hiervan. Hieronder geven we daarom antwoord op zes van de meest gestelde vragen. Zit uw vraag hier niet tussen of zoekt u nog een vakman voor een advies? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

Een woningontruiming is het leeghalen van een woning, met als doel dit pand zo snel mogelijk weer op te leveren of over te dragen aan de nieuwe bewoners. Bij een woningontruiming wordt het huis in de originele staat teruggebracht: ook herstelwerkzaamheden en reparaties vinden plaats. Het is mogelijk hiervoor professionele ontruimers in te schakelen.
De ontruimers komen langs op de afgesproken datum. Zij hebben een container voor al het puin en een verhuiswagen voor inboedel die u laat opkopen of tijdelijk laat opslaan. Het huis wordt vakkundig leeggehaald, vaak al binnen één of enkele werkdagen, afhankelijk van de grootte. Daarna voeren ze schoonmaak- of herstelwerkzaamheden uit zodat het huis klaar is voor oplevering.
Hoe groter het huis en hoe meer spullen, des te hoger de kosten. Een seniorenwoning leeghalen kost doorgaans rond de €400,-, en het leeghalen van een grote woning met meer dan 3 slaapkamers kost ongeveer €1.500,- tot €2.500,-. Voor een gemiddelde eengezinswoning liggen de kosten voor het leeghalen rond de €600,- tot €1.500,-.
In verrewege de meeste gevallen zijn de erfgenamen degene die het huis van de overledene laten ontruimen. Indien de erfenis niet aanvaard wordt of er geen erfgenamen zijn, zijn er vaak buren of vrienden die deze taak in handen nemen. Is dat niet het geval, dan wordt dit gedaan door de gemeente of door de hypotheekverstrekker.
Dit hangt af van de grootte van de woning. Bij een seniorenwoning gaat het om een prijs vanaf €400,- en voor een eengezinswoning is de prijs ongeveer€600,- tot €1.500,-. Bij een overlijden gaat het vaan om een spoedgeval: in dat geval betaalt u bovenop de reguliere prijs ook een spoedtoeslag.
Woningontruimers hebben verschillende taken. Allereerst maken ze het huis helemaal leeg. Andere diensten die zij aanbieden zijn herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Denk aan het schoonmaken van de badkamer en keuken voor de oplevering of het herstellen van gaten in de vloer of muur. U kunt uw vloer ook laten verwijderen door de vakmannen, zodat u dit zware werk niet zelf hoeft te doen.
Er zijn verschillende situaties waarbij een ontruimingsbedrijf de perfecte oplossing is. Bij particulieren gaat het vaak om een verhuizing of het leegruimen van een huis van een overledene. Bij bedrijven biedt een ontruimingsbedrijf hulp bij een verhuizing, verbouwing of faillissement.
Om welke redenen schakelt men een ontruimer in?

 • Woning ontruimer na overlijden: in deze emotionele en drukke periode is het leeghalen van de woning van een dierbare een klus die men graag aan een vakman overlaat.
 • Woningontruiming voor senioren: de vakmensen maken uw oude woning leeg wanneer u naar een seniorenwoning of zorgkamer verhuist.
 • Bedrijfsontruiming: bij een grote verbouwing of na een faillissement zorgen de experts van een ontruimingsbedrijf ervoor dat dit proces soepel en snel loopt.
 • Ontruiming van een wietplantage: dit vraagt om een speciale aanpak, waarmee gezondheidsrisico’s voorkomen worden.
 • Als verhuurder: wanneer een van uw huurders een flinke huurachterstand heeft, is een ontruimingsbedrijf nodig.