Huis laten ontruimen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Gratis – Vrijblijvend

Huisontruiming

Een huisontruiming kan een heel zwaar en emotioneel proces zijn. Vaak moet dit toch snel gebeuren om extra huur of hypotheekkosten te voorkomen. Schakel bij uw huisontruiming daarom de hulp van een ontruimingsbedrijf in.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk offertes op maat in uw mailbox: gratis en zonder verdere verplichtingen! Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs.

Op deze pagina leest u wat een huisontruiming inhoudt en hoe het in z’n werk gaat. U krijgt een beeld van de kosten en leest over de grootste voordelen van het inhuren van een huisontruimer.

huisontruiming

Wat kost een huisontruiming?

Schakelt u hulp in bij het ontruimen van een huis? Een seniorenwoning laat u al leeghalen vanaf €400,-. Voor een volledige eengezinswoning variëren de prijzen van €600,- tot €1.500,-. Het grote prijsverschil heeft te maken met de totale omvang van de inboedel en de bereikbaarheid van het huis.

Huisontruimingen bij grote huizen zijn daarom ook duurder. Houd bij een groot huis met meer dan 3 slaapkamers rekening met een gemiddelde prijs tussen de 1.500,- tot €2.500,-.

Huisontruiming: kosten 2024

Soort woning Gemiddelde kosten*
Seniorenwoning Vanaf €400,-
Woning met 1 of 2 kamers Vanaf €800,-
Volledige eengezinswoning €600,- tot €1.500,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1500,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Ontvang gratis offertes!

Een huisontruiming tegen de scherpste prijs?

Vraag snel gratis en vrijblijvend offertes aan en profiteer van de scherpste prijzen!

Wanneer is een huisontruiming nodig?

Er zijn verschillende oorzaken waarbij een huisontruiming noodzakelijk is. Dit komt vaak voor na een overlijden: het huis moet weer worden opgeleverd aan de verhuurder of aan een eventuele koper. Het kan ook voorkomen dat er bij een seniorenverhuizing nu eenmaal niet de complete inboedel mee kan. In dit geval kunt u het oude huis laten ontruimen, zodat u zich kunt bekommeren om uw ouder of grootouder.

Ook verhuurders kunnen een huis laten ontruimen!

Bijvoorbeeld als hun huurders weigeren te vertrekken en u het recht hebt hen uit te zetten. Of misschien zijn uw huurders al vertrokken maar hebben ze hun oude inboedel en een grote puinhoop achtergelaten.

Hieronder leest u meer over de belangrijkste redenen voor een huisontruiming. Benieuwd wat het kost om uw huis te ontruimen? Vraag dan snel gratis offertes aan!

huis ontruimen

Huisontruiming na overlijden

Een huisontruiming na een overlijden is een zwaar en emotioneel proces. Misschien zit u er nog niet op te wachten om pijnlijke herinneringen op te halen: in dat geval is een professionele huisontruiming een goed idee. De ontruimers gaan discreet en respectvol te werk. Als zij iets tegenkomen wat (emotionele) waarde heeft, dan leggen ze dit opzij zodat u er zelf ook nog doorheen kunt.

U kunt ervoor kiezen om de spullen tijdelijk op te laten slaan. Misschien wilt u op een later moment door de inboedel heen om herinneringen op te halen. Hoeft dit niet, dan is het ook een optie om de inboedel te laten opkopen.

Huisontruiming senioren

Als senioren verhuizen naar een verzorgingstehuis of naar een kleinere kamer, dan bent u als kind of kleinkind in veel gevallen verantwoordelijk voor de huisontruiming. U kunt immers niet alle meubelstukken meenemen. Zeker niet als zij verhuizen naar een ingerichte kamer. Door deze huisontruimingen uit te besteden aan professionals, houdt u extra tijd over om bij uw ouder of grootouder te zijn.

Natuurlijk kiest u zelf wat er met de inboedel gaat gebeuren. Laat het tijdelijk opslaan als u dit nog niet zeker weet, of laat het opkopen door het bedrijf.

Huis ontruimer nodig?

Vergelijk gratis offertes en vind een geschikte woningontruimer!

Huis ontruimen: werkwijze

Huisontruimingen zijn altijd op maat: dat komt omdat elk pand en elke inboedel anders is, en daarom een andere aanpak nodig heeft. De werkwijze verschilt daarom ook per ontruiming. In grote lijnen doorlopen de vakmannen deze stappen:

  • Inventarisatie: voordat de vakmannen aan het werk gaan, lopen jullie een rondje door het huis. Hierin spreekt u uw wensen uit en beslist u wat er met de inboedel moet gebeuren. Ook kunt u aangeven welke meubels weg kunnen, wat opgekocht mag worden en wat u wilt houden. Zo is het voor de vakmannen direct duidelijk wat er precies moet gebeuren. Indien gewenst berekent de vakman nu ook de waarde van de inboedel. Wilt u dit laten opkopen, dan wordt de waarde van de totaalprijs afgetrokken.
  • Ontruiming: hierna begint de ontruiming. Bij een spoedontruiming vindt de inventarisatie en de ontruiming plaats op dezelfde dag, maar er kan ook een paar dagen tussen zitten. De vakmannen gaan discreet en respectvol te werk en behandelen de complete inboedel met zorg. Ze brengen een vrachtwagen mee om de meubelstukken weg te brengen en plaatsen een container voor het afval. Afhankelijk van de omvang van de inboedel en de grootte van het huis, is het huis in een werkdag helemaal leeg.
  • Schoonmaak- en herstelwerkzaamheden: om het huis klaar te maken voor de oplevering of overdracht kunt u het bedrijf ook inhuren voor lichte schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Dit kan van alles zijn: het verwijderen van vloeren en gordijnen, gaten in de muur of vloer dichten en ook het verwijderen van woekerende planten in de tuin of het slopen van een vervallen tuinhuisje.
  • Oplevering: als u zelf geen tijd heeft om het huis op te leveren, dan loopt de ontruimer de laatste ronde door het huis met de verhuurder. Hij levert ook alle sleutels voor u in.

Waarom een huisontruimer inschakelen?

Het is slim om voor huisontruimingen hulp in te schakelen. Waarom? Het inhuren van een huisontruimer bespaart u veel tijd en geld. Een groot voordeel is dat de ontruiming veel sneller klaar is. Hierdoor kunt u de huur mogelijk een maand eerder opzeggen, wat u veel geld bespaart. Bovendien hoeft u nergens over na te denken, en blijft de emotionele betrokkenheid beperkt. Zeker na een overlijden is een huisontruiming namelijk een zwaar proces.

De grootste voordelen op een rij:

  • U hoeft nergens over na te denken en zo blijft emotionele betrokkenheid beperkt.
  • Het gaat een stuk sneller dan wanneer u zelf het huis wilt leeghalen, zo bespaart u op de huur- of hypotheekkosten.
  • Het uitbesteden van huisontruimingen voorkomt onenigheden binnen uw familie.
  • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
  • Het afval wordt op een milieubewuste manier afgevoerd.

woning ontruiming

Huis laten ontruimen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een huis laten ontruimen? Met de hulp van een vakman is het huis binnen één of enkele werkdagen helemaal leeg en klaar voor oplevering: zonder dat u hier tijd of energie in hoeft te steken. Op zoek naar een huisontruimer bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk offertes op maat ontvangt. U ontvang maximaal 5 offertes van ontruimers in de buurt: kies zelf het bedrijf dat het beste bij jou past. Deze offertes zijn gratis en bovendien zonder verplichtingen. U zit dus helemaal nergens aan vast! Bespaar ook geld op de huur of hypotheek en laat het huis zo snel mogelijk ontruimen door vakmannen!